София. Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев се срещна с

...
София. Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев се срещна с
Коментари Харесай

Заместник-министър Георг Георгиев разговаря с президента на Китайския народен институт за международни отношения

София. Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев се срещна с президента на Китайския национален институт за интернационалните връзки У Хайлун. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи (МВнР). Двамата разискаха настоящи тематики от сферата на интернационалните връзки, двустранното съдействие сред България и Китай и резултатите от Седмата среща на ръководителите на държавните управления на страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и Китай " 16+1 ", която се организира в София при започване на юли т.г.
Пред китайския посланик Георг Георгиев посочи, че България поддържа и интензивно взе участие в Инициативата „ 16+1 “. „ Трябва да се фокусираме към реализирането на съответни планове, които имат добавена стойност и полза както за района, само че по този начин и за цяла Европа. Искаме Инициативата да бъде подчинена на европейските правила и настояща в интерес на всички страни ", означи заместник-министърът.
Георг Георгиев акцентира, че страната ни е заинтригувана от установяването на контакти сред Китайския национален институт за интернационалните връзки и Дипломатическия институт към министъра на външните работи на България. „ Вярвам, че едно от най-хубавите неща, които можем да създадем за задълбочаването на двустранните ни връзки, е да работим за взаимното опознаване на двата народа. Двата института биха могли да спомогнат доста за това, посредством инструментите на обществената дипломация ", добави Георгиев. Заместник-министърът предложи и подписването на меморандум за съдействие сред Китайския национален институт за интернационалните връзки и българския Дипломатическия институт като спомагателна опция за отбелязването през 2019 година на 70-тата годишнина от определяне на дипломатическите връзки сред двете страни.
От своя страна У Хайлун съобщи, че би трябвало да бъдат окуражени китайските предприемачи да влагат в България, тъй като в страната ни има всички условия за развиване на техния бизнес. Той изрази и признателност към българското държавно управление за поддръжката му към самодейността „ Един пояс, веднъж “. „ Нашата цел е да насърчаваме и разпространяваме контактите сред хората, което води до по-тясно съдействие сред страните “, добави китайският посланик.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР