София. Заместник-министърът на българското председателство на Съвета на ЕС 2018

...
София. Заместник-министърът на българското председателство на Съвета на ЕС 2018
Коментари Харесай

Зам.-министър Моника Панайотова и евродепутатът Андрей Новаков гостуваха на среща на Младежи ГЕРБ - София

София. Заместник-министърът на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Моника Панайотова и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков гостуваха на среща на Младежи ГЕРБ-София. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Панайотова обясни на младежите главните задължения, задания и начинания на ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз, което България пое от 1 януари 2018 година
„ Председателството е един маратон по договаряния и реализиране на консенсус “, сподели Панайотова. Тя изясни главните цели на българското председателство, като показа и фокуса върху Западните Балкани във връзка с повишение на свързаността им и реализиране на по-ясна европейска вероятност за страните от района.
Панайотова презентира и главните функционалности на страната-председател и дискутира с младежите законодателната активност по обособените досиета по време на председателството, както и ролята на обособените европейски институции в организационната архитектура на Съюза.
Андрей Новаков описа за ролята на евродепутатите по време на председателството. Той също по този начин осведоми младежите за започващата по негова самодейност стратегия „ Алеко “, която дава опция на младежите в Европа за професионален стаж във водещи компании отвън Европейски Съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР