София. Заместник министър-председателят Томислав Дончев и началникът на кабинета на

...
София. Заместник министър-председателят Томислав Дончев и началникът на кабинета на
Коментари Харесай

Томислав Дончев и Румяна Бъчварова са новите членове на Съвета на настоятелите към БАН

София. Заместник министър-председателят Томислав Дончев и началникът на кабинета на министър-председателя Бойко Борисов – Румяна Бъчварова, ще са представители на държавното управление в Съвета на настоятелите на Българската академия на науките (БАН), реши държавното управление, оповестяват от държавната осведомителна работа.
Съветът на настоятелите подкрепя активността на Българска академия на науките за дейно ръководство на финансовите средства, собствеността, стратегическото развиване и при установяване на целите в научноизследователската активност. Той е с четиригодишен мандат и се състои от 16 членове, двама от които са представители на държавното управление. В Съвета на настоятелите на Българска академия на науките вземат участие и представители на Националното съдружие на общините, на националните представителни организации на работодателите, Съвета на ректорите, научните организации, ръководител на Българска академия на науките от предишен мандат, учени от Общото заседание на Българска академия на науките, задгранични учени, препоръчани от Европейската научна фондация и от Европейската федерация на националните академии на науките, ръководителят на непрекъснатата парламентарна комисия по обучение и просвета и представител на донорите на Българска академия на науките.
Съветът на настоятелите предлага ограничения за реализиране на задачите, заложени в европейските тактики за научни проучвания и нововъведения, и спомага за основаване на иновационни центрове за индустриална, внедрителска и други действия, свързани с приложението на научните резултати. Една от функционалностите на Съвета е да прави стимулирани оферти до Общото заседание за изменение и допълнение на устава на Българска академия на науките, за основаване, превръщане и закриване на университетски институти и структурни звена, както и да предлага финансови и други нужни механизми за взаимна научна, просветителна и приложна активност с висшите учебни заведения и комерсиалните предприятия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР