София. Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните

...
София. Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните
Коментари Харесай

Вицепремиерът Екатерина Захариева прие ръководителя на Генерална дирекция „Правосъдие и потребители” на Европейската комисия Тина Астола

София. Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева одобри през днешния ден генералния шеф на Генерална дирекция „ Правосъдие и консуматори ” на Европейската комисия Тина Астола, която е на посещаване в София. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. „ Наясно сме с отговорността, която е поверена на България по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз – да придвижи напред 130 досиета ”, сподели Екатерина Захариева по време на срещата и добави, че някои от тях са на сензитивна политическа тема като обществената сфера, чистата сила, миграцията, и изискват авансово необятно публично разискване.
Екатерина Захариева срещна гостенката с целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз - напредък и претовареност, права на жителите, енергиен съюз и климатични политики, сигурност и вътрешни въпроси и усилване на европейското наличие в световен проект. „ Ще поставим старания да запазим единството и солидарността сред държавите-членки посредством реализиране на компромисни решения ”, сподели Захариева. Във външнополитически проект България ще се концентрира върху европейската вероятност пред Балканите, съдействието в района на Черно море и Европейската политика за добросъседство.
По отношение на целите в бранш „ Правосъдие ” вицепремиерът Захариева подчертава върху нуждата от въвеждане у нас на електронно правораздаване до 2018 година, както бе записано и в Закона за правосъдната власт. Комуникацията онлайн със съда на жителите и юристите ще усъвършенства достъпа до правораздаване, ще покаже кои магистратите имат проблеми с качеството на актовете си, както и ще помогне в работата по правене на нова правосъдна карта. „ По време на Българското председателство ще се стремим към осъществяване на интензивни полемики за подготовка на новата Стратегия на Европейски Съюз за електронно правораздаване 2019-2023 година ”, сподели Екатерина Захариева.
Вицепремиерът подчертава и върху потребността от възстановяване на правната рамка за отбрана на ползите детето посредством подсилване на разпоредбите за родителска отговорност в трансгранични случаи, както и на гражданско-правните аспекти на интернационалното похищение на деца – така наречен Регламент Брюксел IIа.
Захариева акцентира и поредната позиция на страната ни за основаване на мощна, самостоятелна и ефикасна европейска прокуратура, преследваща финансовите измами по наказателно-правен ред. На срещата вицепремиерът и госпожа Астола разискаха и европейското съдействие в битката с корупцията, както и ускоряването на работата по регламента за взаимно признание на решенията за застраховане и конфискация.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР