София. Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните

...
София. Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните
Коментари Харесай

Първите дипломати на България и Република Македония набелязаха конкретни стъпки за финализирането на договора за добросъседство

София. Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева одобри министъра на външните работи на Република Македония Никола Димитров и разиска с него съответните стъпки пред двете дипломатически ведомства за завършването на контракта за добросъседство сред двете прилежащи страни. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.
Димитров е в България в границите на държавна делегация, водена от премиера на Република Македония Зоран Заев.
Двамата първи дипломати разискаха двустранните връзки и вероятностите за задълбочаване на съдействието в разнообразни области.
Вицепремиерът Захариева посочи, че поклонението на двамата министър председатели и техните делегации пред паметника на цар Самуил в София е историческо, с което се отваря нова страница по действителното осъществяване на правилата на другарството и добросъседството. Следваща стъпка в тази посока ще бъде присъединяване на министър председателите Борисов и Заев в общото отбелязване на Илинденско-Преображенското въстание. Захариева окачестви тези стъпки като европейски метод към общата история.
Министър Димитров съобщи, че държавното управление му е решено да върви с бързи крачки към осъществяването на нужните промени и посочи като първи позитивен знак за новия стадий в връзките кръщаването на улици в Скопие и в София надлежно на името на починалите президенти на двете страни доктор Желю Желев и Борис Трайковски.
Министрите се договориха да поддържат непрекъснат работен контакт, при който да споделим своя опит.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР