София. Зам.-министър Милко Бернер откри семинар за управление на риска

...
София. Зам.-министър Милко Бернер откри семинар за управление на риска
Коментари Харесай

Зам.-министър Милко Бернер откри семинар за управление на риска от наводнение

София. Зам.-министър Милко Бернер откри семинар за ръководство на риска от наводняване. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Съорганизатори на форума са Министерство на вътрешните работи, Министерство на външните работи, Посолството на Япония в България, хазаин е Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.
В приветствието си към участниците във форума заместител министър Милко Бернер акцентира смисъла на сходни срещи, при които специалисти от разнообразни страни и организации имат опцията да споделят своят опит и одобрени положителни практики при осъществяване на политиките за понижаване на риска от бедствия. По думите му интензитетът на бедствията, в това число наводненията, в международен мащаб нараства, нараства и броят на засегнатите хора, както и нанесените материални вреди. В този смисъл Бернер подчертава върху нуждата от засилен разговор сред страните и обединени старания на държавните структури и организациите от неправителствения бранш. Заместник министър Бернер напомни, че през тази година ще бъдат маркирани значими годишнини от началото и развиването на българо-японските връзки.
На формалното разкриване на семинара участваха зам.-министърът на външните работи Емилия Кралева, Н. Пр. посланикът на Япония в България Масато Ватанабе и шефът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ гл. комисар Николай Николов.
В двудневния конгрес, отдаден на ръководството на риска от наводняване, вземат участие специалисти от разнообразни държавни структури на България, Япония и страните от Западните Балкани. В рамките на събитието ще бъдат споделени опит, познания и положителни практики, свързани с ръководството на риска от бедствия, с акцент върху наводненията, климатичните промени и тяхното влияние и други
Семинарът ще ускори съдействието на България с Япония в границите на японската Инициатива за съдействие със Западните Балкани.
Тази година България и Япония ще отбележат три значими годишнини в двустранните връзки: 80 години от установяването на дипломатическите връзки, 60 години от тяхното възобновяване и 110 години от началото на формалните контакти сред двете страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР