София. Зам.-кметът на Столична община с ресор околна среда Йоана

...
София. Зам.-кметът на Столична община с ресор околна среда Йоана
Коментари Харесай

София: Зам.-кметът Йоана Христова откри нова детска площадка в ж. к. „Надежда-1“, изградена с участието на домакинства в проект за разделно събиране на отпадъци

София. Зам.-кметът на Столична община с сектор околна среда Йоана Христова откри детска площадка в ж. к. „ Надежда-1 “. Изградена е след присъединяване на 300 семейства в пилотна самодейност за поощряване на разделното събиране на боклуци от семействата, която се извършва в границите на план за „ Стимулиране на гражданското присъединяване в процеса на преработване – Benefit-As-You-Save “, финансиран по стратегия „ Балкани – Средиземно море “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
„ В природата не съществува боклук, това е запас. Правилно събраните боклуци се преработват и получават нов живот “, сподели в приветствието си зам.-кметът Христова и посочи, че по този начин освен пазим околната среда, само че и съхраняваме запаси за идните генерации. От името на кмета на София Йорданка Фандъкова тя благодари на доброволци за присъединяване им в самодейността и пожела на всички прелестен празник. По-късно Христова беседва с участници в плана за провокациите, които срещат при осъществяването му.
Пилотна самодейност за поощряване на разделното събиране на боклуци от семействата в бл. №№ 150, 151, 152 и 160 от регион „ Надежда “ стартира на 1 март и е напълно на непринуден принцип. За ефикасната реализация на плана всички 300 семейства получиха безвъзмезден комплект домашни контейнери за разделно събиране на отпадъците, биоразградими чували за хранителни боклуци и ключ за достъп до построените наоколо до блоковете пет ограждания „ Зелен остров “ със споделени контейнери за разделно събиране на отпадъците. Запълването на контейнерите се следи от датчици, а подадените данни се употребяват от заинтригуваните страни. Продължителността на самодейността е 12 месеца. Информацията, добита в хода на плана, ще бъде употребена при образуването на политиките на Столична община, свързани с ръководството на отпадъците.
На откриването децата и родителите бяха и в компанията на супер моркова „ Мори “ и аниматори, които сътвориха празнично въодушевление и ги предизвикаха да се включат в занимателни игри, изграждащи привички за разделно събиране на боклуци и поддържане на цветните площи. На събитието участваха и кметът на регион „ Надежда “ Димитър Димов, представители на Столична община и доста жители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР