София. Зам.-кметът на София с ресор Зелена система, екология и

...
София. Зам.-кметът на София с ресор Зелена система, екология и
Коментари Харесай

София: Зам.-кметът Йоана Христова провери дейностите по поддръжка на Борисовата градина

София. Зам.-кметът на София с сектор „ Зелена система, екология и земеползване “ Йоана Христова извърши инспекция на дейностите по поддръжка на парк „ Княз-Борисова градина “. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община .
В парковата част на Борисовата градина ежедневно се правят мероприятия по косене, плевене, сметосъбиране и сметоизвозване. В паркът към този момент са осъществени и годишните пролетни обработки против ларви на комари, кърлежи и гризачи.
Участие в инспекцията взеха и шефът на дирекция „ Зелена система “ в Следствен отдел към окръжна прокуратура ланд.арх. Димитър Данчев и шефът на Общинско дружество „ Паркове и градски градини “ ланд.арх. Милена Васева. Тримата направиха оглед и на положението и на настилките на алейната мрежа в парка и разискаха опциите за предприемане на следващи дейности за подобряването на съществуващата такава.
За инспекцията бяха употребявани чисто новите електровелосипеди, закупени от Оперативна програма „ Паркове и градини “ по-рано тази седмица, с цел да подкрепят ежедневната работа на ландшафтните архитекти, виновни за положението и поддържката на най-големите паркове и градини в Столицата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР