София. Зам.-кметът на София Дончо Барбалов провери изпълнението на ремонтните

...
София. Зам.-кметът на София Дончо Барбалов провери изпълнението на ремонтните
Коментари Харесай

До месец отварят вътрешното отделение по „Хирургия“ на Първа многопрофилна болница за активно лечение – София

София. Зам.-кметът на София Дончо Барбалов ревизира осъществяването на ремонтните действия в поделение „ Хирургия “ на Първа многопрофилна болница за интензивно лекуване дружно с изпълнителният шеф на болничното заведение проф. доктор Цветомир Димитров.
Барбалов изясни, че дейностите са много напреднали – общата част от ремонтните са завършили, като пространството е напълно актуализирано. „ Надяваме се в скоро време да се дооборудва и да влезе в употреба, с цел да може сътрудниците от Първа градска болница да го употребяват. Това е доста значимо поделение за цялата болница ", изясни още зам.-кметът. Ремонтът е съфинансиран с 255 хиляди лева от Столична община, като средствата са Специализирания общинския приватизационен фонд. „ Това е следващият ремонт, който Общината финансира в общинско лечебно заведение и следващият в Първа градска болница, която е първата общинска университетска болница “, изясни той.
Изпълнителният шеф на лечебното заведение проф. доктор Цветомир Димитров заяви, че главният ремонт в болничното заведение към този момент завършва. По думите му до един месец ще са завършили и всички ремонтни действия. „ Основният ремонт към този момент завършва, само че желаеме в тези стаи да влязат нови кревати, нова апаратура. Ще има нови монитори, посредством които пациентът ще може да влезе в интернет, да извика дежурната сестра или дежурния доктор. Ще има също цифровизация в болничните стаи “, добави проф. доктор Димитров. Той изясни, че се чака и нова ендоскопска инсталация, за която състезанието е пред привършване. „ Така че ще бъде открита съвременна ендоскопска хирургия, с съвременна инсталация в Първа градска болница “, изясни шефът. Проф. доктор Цветомир Димитров означи, че болничното заведение взе участие в ремонта и със лични средства.
„ Спешността на хирургията продължава да бъде на равнище. Не е елементарно да се вършат поправки. Работата не е серпантина, тъй като ние сме търговски сдружения, каквото си изкараме - това е. Благодарение на Столична община съумяваме да създадем една съвременна болница “, добави проф. доктор Димитров.
На въпрос какви са другите планове на Столична община, свързани със здравната инфраструктура, зам.-кметът Дончо Барбалов изясни, че ремонтите в Първа САГБАЛ „ Света София ” и във Втора градска болница са в напреднал стадий. По думите му най-големият ремонт през тази година ще бъде санирането на II САГБАЛ „ Шейново ".

Теодора ПАТРОНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР