София. Законите, които касаят хората с увреждания и предстои да

...
София. Законите, които касаят хората с увреждания и предстои да
Коментари Харесай

Корнелия Нинова, БСП: Законите, които касаят хората с увреждания и предстои да бъдат приети, трябва да вървят с предвидено финансиране за догодина

София. Законите, които касаят хората с увреждания и следва да бъдат признати, би трябвало да вървят с планувано финансиране за следващата година. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на среща с майките на деца с увреждания при палатковия лагер пред Народното събрание, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ От името на сътрудниците от Българска социалистическа партия желая да ви насърча да не се отказвате, тъй като настояванията ви са изцяло основателни. Знаете, че ви поддържаме от първи ден до в този момент и отсега нататък ще бъде по този начин. През юли внесохме в деловодството Закона за персоналната помощ и се веселя, че скоро ще бъде гледан. Но се обръщам към сътрудниците от другите парламентарни партии, че когато става въпрос за хора с увреждания, за слаби хора и за деца, не трябва да се разделяме на партии и на партийни ползи “, сподели oще Нинова и уточни, че по отношението към тези хора се схваща дали едно общество е цивилизовано.
„ Искам да изкажа и един мой боязън, че поради това закъснение може да започва и да завърши бюджетната процедура за следващата година преди да са признати законите. Затова апелирам да обединим напъните си пред ръководещите и да побързаме, тъй че законите, които касаят проблемите на хората с увреждания, да вървят с някакво предугаждане за финансиране за следващата година. Няма да стане изведнъж и за една година, а малко по малко. Но в случай че приемем закони, за които не е очакван финансов запас за следващата година, е просто реплика на работа. Обръщам се към ръководещите – не по този начин, не по този ред “, разяснява Нинова. По думите ѝ всичко би трябвало да е дружно, с цел да може да има резултати. Тя увери протестиращите майки, че имат поддръжката на Българска социалистическа партия в пленарната зала.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР