София загуби надпреварата за седалище на Европейския орган по труда.

...
София загуби надпреварата за седалище на Европейския орган по труда.
Коментари Харесай

София загуби битката за седалище на Европейския орган по труда, агенцията отива в Братислава

София загуби конкуренцията за седалище на Европейския орган по труда. За седалище на организацията беше определена Братислава, реши Съветът по претовареност, обществена политика, опазване на здравето и потребителски въпроси.
 Възможност за нова организация на Европейски Съюз в България
Столицата на Словакия е получила 15 от 28 гласа. 

В конкуренцията се включиха още Никозия и Рига. 

Европейският орган по труда ще проработи през септември в началото в Брюксел, а по-късно ще се реалокира в Братислава. 

Идеята да се сътвори такава организация беше оповестена от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер през 2017 година в речта му за положението на Съюза. Очаква се тя да проработи с цялостен потенциал до 2024 година

Интересът за седалище на Европейския орган по труда надалеч не беше толкоз огромен, що се касае за това кой ще одобри Европейската организация по медикаментите след Брекзит. София също беше измежду претендентите, само че беше класирана на последното 19-о място, а победител в конкуренцията стана Амстердам. 

Този път кандидатурата ни е била показана с очевидно повече вложени старания, като по всеки аршин е предоставено в детайли изложение, отбелязва EurActiv. 

София предложи избор сред три здания за седалище на Европейския орган по труда - " Елипс център ", " Новотел София " и хотел " Премиер ", като държавното управление предложи и да покрие наема на службата за първите 18 месеца. 

За момента не са ясни претекстовете за избора на Братислава пред останалите претенденти. Според посланик, представен от EurActiv, сериозен фактор, който е взет поради при преместването на Агенцията по медикаментите, е бил, че България има най-ниските заплати в Европейски Съюз. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР