София. Задълбочаване на сътрудничеството между България и Судан в сферата

...
София. Задълбочаване на сътрудничеството между България и Судан в сферата
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Задълбочаване на сътрудничеството между България и Судан в сферата на висшето образование ще получи подкрепата на всички институции

София. Задълбочаване на съдействието сред България и Судан в областта на висшето обучение ще получи поддръжката на всички институции. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на среща с външния министър на Судан Ибрахим Гандур, която се организира в президентството, оповестиха от прессекретариата на президента. Вицепрезидентът напомни традициите сред двете страни в просветителното съдействие и означи капацитета им да бъдат възобновени. Повече от 3000 судански студенти са получили образованието си в България и доста от тях са били на дипломатически постове и сполучливи ръководители, сподели външният министър на Судан.
Илияна Йотова и Ибрахим Гандур разискаха ролята на Судан в битката с тероризма и миграцията. Илияна Йотова акцентира значимата роля и отговорността на Судан за справяне с незаконната имиграция, като страна граничеща с Еритрея, откъдето са едни от най-големите потоци към Европа. „ Започва нов стадий в разрешаването на мигрантската рецесия и Судан ще има доста значима задача “, уточни вицепрезидентът.
Двамата разискаха опциите за икономическо съдействие сред България и Судан. " Има доста сфери, в които българската индустрия може да влага в Судан ", уточни Ибрахим Гандур. Сред областите за допустимо съдействие бе маркирана и тази на селското стопанство. " Имаме големи запаси от вода, неусвоена земя и култури, които се създават единствено в Судан ", акцентира външният министър. " Всички тези евентуални благоприятни условия за вложения би трябвало да бъдат показани у нас, като това ще докара до задълбочаване на съдействието ", съобщи вицепрезидентът.
Вицепрезидентът и външният министър на Судан означиха смисъла на подписания през вчерашния ден меморандум за съгласие сред двете страни. „ Визитата ни в България беше извънредно сполучлива и изцяло преобрази връзките сред двете страни “, съобщи Ибрахим Гандур. " Нашата страна е една от първите, открили дипломатически връзки със Судан незабавно след признаването му и през днешния ден сме почитатели на напъните, които поставиха тези хора ", сподели вицепрезидентът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР