София. За улеснение на трафика и повишаване безопасността на движение

...
София. За улеснение на трафика и повишаване безопасността на движение
Коментари Харесай

За улеснение на трафика в петък и събота ще има две ленти за Бургас и за Варна и една за София в участъците с ремонт на АМ „Тракия“ и АМ „Хемус“

София. За облекчение на трафика и повишение сигурността на придвижване в петък и събота ще има две ленти за Бургас и за Варна и една за София в региона на виадуктите, които се ремонтират на автомагистралите „ Тракия “ и „ Хемус “. В неделя, когато доста хора пътуват към столицата, в същите сектори ще има по две ленти за София и една за Бургас или Варна. Това оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “ .
Целта е повишение пропускливостта на пътната инфраструктура в пиковите дни и часове при извършващите се ремонтно-възстановителни действия на виадуктите на двете автомагистрали. Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат рационално, да не подхващат рискови изпреварвания и да съблюдават прецизно въведената краткотрайна организация на придвижването. Ремонтите са наложителни и би трябвало да бъдат направени, с цел да се пътува по-късно доста по-удобно по актуализирани пътни сектори.
На Автомагистрала „ Тракия “ се ремонтира платното за Бургас на виадуктите - при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър, мостът над река Тополница при 77-ми км и над река Елшишка при 89-ти км на автомагистралата.
Виадуктите при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър не са обновявани повече от 30 години. При осъществяването на строителните работи придвижването се реализира в двете посоки в платното за София. В петък и събота има две ленти в посока Бургас и една за София, а в неделя и понеделник заран надлежно две ленти за София и една за Бургас. Предвижда се строителните работи на оборудванията да завършат преди началото на дейния туристически сезон. На трите виадукта ще бъде изработен ремонт на пътните плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, нова асфалтова настилка, маркировка, нови защитни парапети и мантинели. Съоръжението при 13-ти км е с дължина 254 м, при 15-ти км - 322 м, а при 20-ти км - 400 м.
Поради ремонт на моста над река Тополница на Автомагистрала „ Тракия “ до 30 април придвижването от 77-ми до 78-ми км в посока Пловдив е лимитирано в дейната и спешната лента и се реализира в изпреварващата. Предвиден е ремонт на дилатационна фуга, хидроизолация, възобновяване на бетонови повърхности на устой и греда, нова асфалтова настилка и хоризонтална маркировка.
Движението по моста над река Елшишка при км 89-ти на Автомагистрала „ Тракия “ се осъщестява в двете посоки в платното за София за ремонт на платното за Пловдив. През предходната година беше ремонтирано платното за София. Дейностите включват промяна на гредите на мостовото оборудване, нова хидроизолация, асфалтиране и хоризонтална маркировка. Очаква се строителните работи да приключат до края на май т. година За облекчение на трафика от 13 ч. всеки петък до 17 ч. в събота има две ленти в посока Пловдив и една за София. От 17 ч. всяка събота до 10 ч. в понеделник ще има две ленти за София и една лента за Пловдив.
За да избегнат правата в ремонт над река Елшишка при 89-ти км на Автомагистрала „ Тракия “ водачите могат да употребяват и следните различни направления:
• пътен възел „ Церово “ на Автомагистрала „ Тракия – път III-8402 /Виноградец – Карабунар – Злокучене – Септември/ – път I-8 /Лозен – Звъничево – Пазарджик/ – път II-37 /Пазарджик/ – пътен възел „ Пазарджик “ на Автомагистрала “Тракия “;
• пътен възел „ Церово “ на Автомагистрала „ Тракия – път III-8402 /Виноградец – Карабунар – Злокучене – Септември/ – път I-8 /Лозен – Звъничево – Пазарджик/ – пътен възел „ Цалапица “ на Автомагистрала “Тракия “;
• пътен възел „ Калугерово “ – път III-803 /Динката – Драгор/ – път II-37 – пътен възел „ Пазарджик “ на Автомагистрала “Тракия “.
На Автомагистрала „ Хемус “ на територията на Софийска област се ремонтират три виадукта - при 19-ти, 36-ти и 37-ми километър и тръбата за София на тунел „ Витиня “.
Движението от 14-ти до 23-ти километър на автомагистралата се реализира в двете посоки в платното за София заради ремонт на платното за Варна на виадукта при 19-ти км /„ Потоп “/. През м. година бяха ремонтирани колоните на оборудването, така наречен долно строене, и в този момент работата продължава по пътното платно. Съоръжението не е главно обновявано от въвеждането му в експлотация преди повече от 30 години. Дължината му е 525 метра. За облекчение на трафика в края на работната седмица - в петък и събота, има две ленти в посока Варна и една за София, а в неделя и понеделник заран две ленти за София и една за Варна.
Движението от 33-ти до 40-ти километър на Автомагистрала „ Хемус “ се реализира в двете посоки в платното за София заради ремонт в платното за Варна на виадуктите при 36-ти км /„ Коренишки дол “/ и при 37-ми км. През м. година беше актуализирано платното за София на двете уреди и в този момент трафикът минава по тях. Очаква се плануваните действия да завършат до края на строителния сезон. Ще се ремонтира както пътното платно, по този начин и колоните на оборудванията.
На Автомагистрала „ Хемус “ се ремонтира и тръбата за София на тунел „ Витиня “. Движението се реализира в двете посоки в главно обновената тръба за Варна, която е с вентилационни, пожароизвестителни и осветителни системи. След ремонта и тръбата в посока столицата ще бъде в същия тип и същите системи за сигурност.
На Автомагистрала „ Хемус “ на територията на област Варна се ремонтират 10,4 км от Автомагистрала „ Хемус “ в платното в посока София (от км 389+717 до км 400+100). Това е секторът сред пътен възел „ Неофит Рилски “ и естакада „ Девня “. Движението се прави в двете посоки в платното за Варна и скоростта е лимитирана до 90 км/ч. Очаква се строителните работи да завършат до 25 май т. година Те включват фрезоване на асфалтовата настилка, ремонт на остарели и монтаж на нови бордюри, полагане на нов асфалт, ремонт на отводнителни уреди, профилиране на банкети, нова хоризонтална маркировка.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР