София. За поредна година фен клубът на Левски София -

...
София. За поредна година фен клубът на Левски София -
Коментари Харесай

Фен клуб на Левски с поредна инициатива в подкрепа на дете в нужда

София. За поредна година почитател клубът на Левски София - Синя Зона Б18 провежда „ Коледен благотворителен търг " в поддръжка на нуждаещо се дете. Това оповестиха уредниците . През годините групата съумя да сплоти в разнообразни начинания десетки известни персони, спортни тимове и общественици, които се включиха за да подадат ръка на дете в потребност.

Сред хората, които поддържаха и подариха собствен персонални движимости за тазгодишния търг са: олимпийската шампионка Стойка Кръстева, която се включи дружно със своя треньор Борислав Георгиев, волейболен клуб Левски София, ПФК Левски София, баскетболен клуб Левски София, баскетболен клуб Рилски Спортист, актьорите Йоанна Темелкова и Башар Рахал, някогашният състезател и треньор на Левски - Живко Миланов, футболистите Ивелин Попов, Димитър Макриев, Мартин Луков, Костадин Ничев, Васил Божиков и Николай Михайлов, Мис България 2010 - Ромина Андонова, Валери Божинов, ФК Локомотив Пловдив, някогашният футболист на Левски и сегашен подобен на Славия - Дарко Тасевски, бронзовата медалистка от олимпиада в Токио Тайбе Юсеин и нейният треньор Петър Касабов, националните тимове на България по баскетбол за мъже и дами, националката по волейбол Мирослава Паскова, футболистките Симона Петкова и Силвия Радойска, NoName Art, и още доста други известни персони.

Тази годишната акция е за дребния Росен Тодоров. Той е диагностициран с извънредно рядка генетична разновидност, която предизвиква световно закъснение в развиването. Въпреки компликациите, пред които е сложено фамилията му, Роско всекидневно посещава експерти - ерготерапия, логопед, психолог, зала по психомоторика, курсове барокамера, хипотерапия, АВА терапия, само че за жалост това не е задоволително той да догони нормата за 5-годишно дете.

Семейството се е свързвало с клиника в Украйна, пионер на международно равнище в лечения със стволови кафези за такива случаи. Деца от целия свят с най-различни диагнози (генетични, неврологични) посещават клиниката и демонстрират голям прогрес. Едно вливане на подобен вид стволови кафези е с цена от?10 000, а броят им зависи от положението на детето и по какъв начин се повлиява. За случая на Роско са нужни най-малко 5 вливания през 6 месеца. До момента на Роско е направено едно вливане и той към този момент демонстрира прогрес.

Търгът на Синя Зона Б18 в поддръжка на Роско ще се състои на тяхната Facebook страница (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4286266684812504&type=3) от 17 декември до 27 декември.

Всеки, който желае да подари непосредствено по сметката на детето, може да го направи на следната банкова сметка:
Първа Инвестиционна Банка
BG43FINV91501317550643
Титуляр: Росен Нинчев Тодоров
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР