София. За поредна година българските пожарникари отбелязаха деня на своя

...
София. За поредна година българските пожарникари отбелязаха деня на своя
Коментари Харесай

МВР: Българските пожарникари отбелязаха деня на своя закрилник - Старозаветния пророк Илия

София. За поредна година българските пожарникари означиха деня на своя покровител - Старозаветния оракул Илия. В двора на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” (ГДПБЗН) представители на Българската православна черква отслужиха водосвет за здраве и благословиха чиновниците на основната дирекция и гостите на тържеството от името на българския патриарх Негово Светейшество Неофит. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Празникът бе маркиран и в пожарните служби в Свищов и Брезник. Заедно с пожарникарите бяха министърът на вътрешните работи Валентин Радев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов, заместник-министрите Красимир Ципов и Стефан Балабанов, шефове на основни дирекции, представители на държавни структури и неправителствени организации. Вътрешният министър благодари на пожарникарите за всеотдайния им труд. Отбеляза, че взаимоотношението на ГДПБЗН с всички страни и общински структури е от изключително значение за навременната и точна реакция при разрешаване на зародили съществени произшествия. Валентин Радев прикани жителите да бъдат дейни и в точния момент да подават сигнали, с цел да можем да си оказваме помощ дружно.
Бъдете живи и здрави, все по този начин с достолепие носете своя професионален дълг и дано огън да има единствено във вашите благородни сърца. Гордея се с вашата денонощна работа в интерес на българските жители – с тези думи гл. комисар Николай Николов, шеф на ГДПБЗН, се обърна към своите чиновници. Той напомни, че единствено преди няколко дни, при усложнената метеорологична конюнктура и интензивни валежи, както и при пожарите в Стара Кресна и Казичене, пожарникарите заслужиха за следващ път благодарността на обществото за спокойствието и сигурността, която обезпечават в сходни тежки моменти.
Веднага след тържествената гала чиновниците на ГДПБЗН и посетители на празника сервираха цветя на Мемориала на починалите при осъществяване на служебния си дълг пожарникари.
По традиция, на 20-ти юли чиновниците от Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” означават деня на Старозаветния Пророк Илия. Светецът е настойник на огъня и гръмотевиците и техен покровител. В този ден се празнува и храмовият празник на параклисите в двора на основната дирекция и базите на пожарните служби в Свищов и Брезник.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР