София. За пореден път майките на деца с увреждания излязоха

...
София. За пореден път майките на деца с увреждания излязоха
Коментари Харесай

За пореден път майките на деца с увреждания излязоха на протест срещу избора на Валери Симеонов за зам.-председател на парламента

София. За следващ път майките на деца с увреждания излязоха на митинг против избора на Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " . Този път те ще създадат автошествие, което ще потегли от Народното събрание. То ще продължи през пл. " Орлов мост " и ще завърши на 4-ти км, където протестиращите направиха поръчка да блокират придвижването. На колите на протестиращите написа " Системата ни убива ".
Към момента придвижването по бул. " Цар Освободител " се реализира обикновено. В региона е засилено полицейското наличие.
" Фокус " напомня:
Миналата година майките на деца с увреждания излязоха на митинг поради репликата на Симеонов, че те са " кресливи дами ", а децата им " сякаш заболели ". Това докара и до неговата оставка като вицепремиер в държавното управление на " Борисов " 3.
До възобновяването на митингите против него се стигна откакто на 20 ноември 2019 година водачът на НФСБ Валери Симеонов бе определен за зам.-председател на 44-тото Народното събрание.
„ За “ избора му гласоподаваха 118 народни представители, „ срещу “ – 6 “, „ въздържали се “ – 6, с което предлагането бе признато. Проектът на решение бе импортиран от съпредседателите на ПГ на „ Обединени патриоти “. При оповестяването името на Валери Симеонов в плана на решение ПГ на Движение за права и свободи напуснаха пленарна зала и не участваха нито в дебатите, нито в гласуването. Два дни по-късно Българска социалистическа партия приканиха Валери Симеонов да се отдръпна и се извиниха на майките на деца с увреждания.
Бояна МАРКОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР