София. За пореден път гледаме законопроект, който не е внесен

...
София. За пореден път гледаме законопроект, който не е внесен
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев, БСП: Държавата се управлява така, че всеки един проблем се превръща в криза

София. За следващ път гледаме законопроект, който не е импортиран от Министерски съвет. За следващ път Министерски съвет трансферира топката към Народното събрание, който няма никаква виновност за разразилата се африканска чума. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Драгомир Стойнев от парламентарната естрада по време на дебатите за Закона за лова и запазване на дивеча, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Той добави, че всичко, което се е случило, е напълно по виновност на Министерството на земеделието и ГЕРБ, тъй като по думите му страната се ръководи по този начин, че всеки един проблем се трансформира в рецесия. „ Преди няколко години министерството проспа момента за предварителна защита. В продължение на четири години се знае, че африканската чума настава към България, само че не бяха подхванати никакви ограничения, с изключение на да се построи една телена ограда. Не бяха предизвестени стопаните в Северна България, не им бе неразрешено да отглеждат прасета, не бяха подхванати и никакви ограничения за създаване на нужните екарисажи ”, разяснява националният представител. Той добави, че когато се е основал хаосът, държавното управление както постоянно е дотичало в Народното събрание, с цел да желае от народните представители да решат казуса. „ Отново се прави законодателство небрежно, когато рецесията към този момент е реалност и това се трансформира в процедура ”, сподели още Драгомир Стойнев.
„ Създава се чувството за бърза реакция, за заплаха, с цел да влезе законът в действие “. Това съобщи секретарят на ПГ на левицата Филип Попов . По думите му даже не могат да се спазят трите дни по Закона за нормативните актове, с цел да се запознае обществото със закона и той да влезе в действие обикновено. „ Защо се прави това бързане? Защо откакто Народно събрание одобри закон, с който разпореди на министъра комфортни пълномощия той се отхвърли от тях, влезе африканската чума у нас и в този момент постфактум бързаме с този закон? “, попита социалистът.
Той акцентира, че ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ кардинално поддържа закона, само че не е своевременен. „ Не се знае дали министърът и този път ще издаде заповед за удължение на ловния сезон на дива свиня. Дори и да бъде издадена тази заповед, всичко към този момент е след дъжд качулка “, заключи Филип Попов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР