София. За Министерството на правосъдието осигуряването на съдебни процедури, съобразени

...
София. За Министерството на правосъдието осигуряването на съдебни процедури, съобразени
Коментари Харесай

Министър Цецка Цачева връчи сертификати на 19 магистрати и експерти от страната, обучени за работа с деца

София. За Министерството на правораздаването обезпечаването на правосъдни процедури, съобразени с правата на детето, са от основно значение. Принципът в детското и фамилното правораздаване за управителното начало, стъпило крепко върху справедливостта, грижата за малолетните и малолетните, е водещ и за нас през тези години, когато полагахме основите на тази нужна промяна. Това съобщи в Стара Загора министърът на правораздаването Цецка Цачева при връчването на документите на 19 магистрати, полицейски чиновници и обществени служащи от Добрич, Разград, Смолян, Хасково, Ловеч, Търговище, Силистра и Кърджали, оповестиха от пресцентъра на министерството . Те завършваха образование на тематика „ Права на децата, специализация по младежко правораздаване за експерти в България: Обучение за експерти, провеждащи чувания на деца ", проведено от Министерството на правораздаването, взаимно с Международния институт за правата на детето в Швейцария.
Това е последното от поредицата образования по план „ Укрепване на правния и институционалния потенциал на правосъдната система в областта на правораздаването за деца “, финансиран от Българо-швейцарската стратегия за съдействие. Адвокат Алин Серме от Международния институт за правата на детето в Швейцария, която бе един от лекторите, благодари на министър Цачева за положителното и сполучливо осъществяване на профилираната обучителна стратегия.
Министър Цачева означи пред специалистите, подготвени за работа с деца, че се надява наученото от тях да бъде употребявано напълно в отбрана и поддръжка на децата, които са били или ще бъдат в допир с правосъдната система.
Българо-швейцарският план ще бъде финализиран на 25 септември 2018 година от 9.15 ч. в хотел „ Балкан “, като на заключителната конференция в София присъединяване ще вземат министър Цачева и посланикът на Швейцария у нас Н. Пр. Мюриел Берсе Коен. По време на форума ще се конкретизират осъществените действия по привеждане на правната рамка на системата за правораздаване за деца у нас в сходство с европейските и интернационалните стандарти и подобрявана на квалификацията на магистрати и специалисти, ангажирани в работа с малолетни и малолетни, както постигнатите резултати по съставяне на пилотни правосъдни сформира за работа с деца и построяването на „ сини стаи “ в страната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР