София. За да се справим с бежанския поток, категорично трябва

...
София. За да се справим с бежанския поток, категорично трябва
Коментари Харесай

Ангел Найденов, ЦИОС: За да се справим с бежанския поток, категорично трябва да бъде отхвърлена досегашната политика на ЕС

София. За да се оправим с бежанския поток, изрично би трябвало да бъде отхвърлена досегашната политика на Европейски Съюз. Това сподели ръководителят на Центъра за проучване на защитата и сигурността Ангел Найденов във връзка проучване на тематика „ Миграцията в Европа – огромното разминаване сред политици и жители “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
Той показа оферти на ЦИОС за справяне с бежанската рецесия. „ На първо място, предлагаме изрично да бъде отхвърлена досегашната политика, предлагана като политика и отношение към бежанската рецесия и бежанските потоци. Европейски Съюз би трябвало да предложи нов механизъм на взаимност към граничните страни, измежду които, с изключение на Гърция и Италия, попада и България. Има потребност от нова обща политика – би трябвало да бъдат положени оптимални старания, които да водят в посока доближаване на разликите на съответните страни. Също по този начин не би трябвало да има каквото и да е толериране на противозаконното прекосяване на границите. И, несъмнено, нуждата от 100%-ово гарантиране непреминаването на границите на Европейски Съюз “, изясни той.
На второ място за справяне с потока от бежанци Найденов уточни нуждата от обединен статут за право на леговище и приемане на отводи за това в другите страни. „ Важно е и обезпечаване на върховенството на закона над религиозните и културни правила и обичаи – множеството бежанци желаят да живеят съгласно шериата, само че би трябвало да схванат, че се намират в Европейски Съюз. Важно е да има и внезапно редуциране на предоставяните помощи и съобразяването им с държавните равнища – в този момент те варират в границите на от 300 до 800 лева месечно и е належащо да бъдат сведени до националните равнища и да не остава чувството за неправда от жителите на съответната страна. Не на последно място е и увеличението на помощта на Европейската организация към другите страни – даване на повече пълномощия на граничните чиновници да вземем за пример. И, несъмнено, поддържаме предлагането за основаване на центрове за бежанци. Необходима е и бистрота в следене на процесите “, сподели още Найденов и уточни, че бюлетинът на ЦИОС с предложенията е бил изпратен до всички институции. „ Но до каква степен те биха се съобразили с тях към този момент е напълно различен въпрос “, разяснява още той.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР