София. За четвърта поредна година Агенция Пътна инфраструктура“ подкрепя инициативата

...
София. За четвърта поредна година Агенция Пътна инфраструктура“ подкрепя инициативата
Коментари Харесай

АПИ участва в инициативата „EDWARD“ - Европейски ден без загинали на пътя

София. За четвърта поредна година Агенция „ Пътна инфраструктура “ поддържа самодейността „ EDWARD “ във връзка 26 септември - Европейски ден без починали на пътя. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ . Всички знаци с опция за отдалечено изменение, благосъстоятелност на АПИ, са с зов към водачите ще карат деликатно и рационално, тъй като сигурността при пътуването е най-важна. Тази година мотото е „ Обичам фамилията си! Да го пазим на пътя! “.
Инициативата е на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL. Тя e част от Европейската седмица на подвижността, като задачата е да се лимитират до най-малко жертвите на пътнотранспортни произшествия. Целта е участниците в придвижването да мислят преди всичко за сигурността, до момента в който карат, вървят пеш или карат велосипед. Да са наясно с рисковете, на които може да изложат своя и живота на останалите участници в придвижването и по какъв начин всеки може да способства за понижаване на рисковите обстановки на пътя.
През годините в Европейския ден без починали на пътя, България демонстрира положителни резултати. През 2017 година е умрял един човек, а през 2016 година и 2018 година в деня на интервенцията у нас няма нито един смъртен случай при ПТП.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР