София. За 10 години ще завърши изграждането на 20 нови

...
София. За 10 години ще завърши изграждането на 20 нови
Коментари Харесай

За 10 години ще завърши изграждането на 20 нови физкултурни салона и училищни спортни зали по програмата на Фондация „София – европейска столица на спорта“

София. За 10 години ще приключи построяването на 20 нови физкултурни салона и учебни спортни зали по програмата на Фондация „ София – европейска столица на спорта “. По нея в детските градини на София към този момент са построени 78 спортни салона и 15 плувни басейна. Това стана ясно на конференция за програмата и целите на Фондация „ София – европейска столица на спорта “ през 2020 година, която сплотява всички интензивности и събития по самодейността идната година. Участие в нея взеха кметът на София Йорданка Фандъкова, ръководителят на Столичен общински съвет и ръководител на Фондация „ София – европейска столица на спорта “ Елен Герджиков и Анатоли Илиев – учредителен секретар на „ София – европейска столица на спорта “. Фандъкова съобщи, че приоритет са обезпечаване на повече условия и благоприятни условия за деен и здравословен метод на живот, както и създаване на спортна инфраструктура в града. В рамките на конференцията стана ясно, че „ София – европейска столица на спорта “ уголемява и разнообразява своята активност. Същевременно Фондацията записва още по-многообразен набор действия, в синхрон с политиката на Столичния общински съвет и градската администрация. Стана ясно, че за 10 години ще приключи построяването на 20 нови физкултурни салона и учебни спортни зали, а в детските градини на София към този момент са построени 78 спортни салона и 15 плувни басейна. Построените стрийт фитнеси са повече от 60, а игрищата навън 30. Фандъкова благодари на водещите български спортисти за съпричастността към самодейността „ Европейска столица на спорта “ през годините, както и на общинските съветници за поддръжката им по този план. Предстои построяването на шест многофункционални спортни зали по учебните заведения. В отговор на желанието на спортуващите и на голямата потребност от спортна база Столична община даде ход на огромен план за създаване на тези уреди.
„ Ключово за развиването на спорта в София е обновяването на Наредбата за ръководство и предписание с общински спортни обекти. Тя към този момент е направена и подложена на Обществено разискване. Няколко годишен експертен труд бе финализиран за да запълни една огромна празнота в споразумяване връзките и потребление на спортната база в общината. Наредбата се базира на измененията в Закона за спорта, като подтиква развиването и ръководството на запустелите до момента спортни обекти, обезпечава прилагане въз основата от живеещите в региона и дава повече благоприятни условия за хората със специфични потребности “, сподели на срещата с медиите Елен Герджиков.
Анатоли Илиев – орг. секретар на „ София – европейска столица на спорта “, описа в детайлности целите и главните интензивности, които предстоят през 2020 година В Календара са планувани 97 събития, 23 от тях са в и към планината Витоша. „ Активностите през годините непрестанно се усилват, само че за нас значим е освен броят на събитията, само че и тяхното многообразие. За това в Програмата са включени интензивности за всички възрасти и обществени пластове от популацията – от май-малките, през учениците, хората от третата възраст, деца на бежанци и обществено слаби, хора със специфични потребности, деца в риск и други, “ сподели още Илиев.

Зорница КОСТАДИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР