София. Взаимодействието между местната власт, Българската федерация по джудо и

...
София. Взаимодействието между местната власт, Българската федерация по джудо и
Коментари Харесай

Сливен: Кметът Стефан Радев се срещна с председателя на Федерацията по джудо и клубове от града

София. Взаимодействието сред локалната власт, Българската федерация по джудо и клубовете по джудо в Сливен бяха разисквани по време на среща сред кмета Стефан Радев, ръководителя на федерацията доцент Румен Стоилов и представители на клубове по джудо в града. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Кметът съобщи, че следва ремонт на покрива на зала „ Младост “ и се търси вид за решение на въпроса с отоплението.
„ Радвам се, че кметът приема драговолно проблемите на спорта в града и му благодаря за срещата, на която имаме опция да сложим въпроси, които вълнуват клубовете по джудо “, сподели доцент Румен Стоилов.
Срещата се организира по самодейност на кмета Стефан Радев. Поводът е избирането на доцент Румен Стоилов за ръководител на федерацията в края на 2018 година и за по-тясно взаимоотношение сред федерацията и клубовете, които имат високи спортни достижения, утвърждават традициите и градят бъдещето на джудото в Сливен.
Инициативата е част от политиката на кмета за развиването на спорта в общината и подобряването на изискванията в спортните бази. Преди дни той сложи началото на ремонтните действия на състезателен комплекс „ Асеновец “, където не е юридически ремонт от построяването му през 1971 година От началото на мандата е осъществена цялостна смяна на отоплението на спортна зала „ Васил Левски “ и покритата лекоатлетическа писта. Залата е напълно газифицирана, построена е нова вентилация и ново осведомително електронно табло. Беше построена зала по битка с финансовата поддръжка на държавното управление.
През миналата година са построени нови спортни площадки. Освен ремонта на зала „ Асеновец “, през 2019 година ще се извърши и ремонт на 25-метровия закрит плувен басейн в учебно заведение „ Елисавета Багряна “ в кв. „ Сините камъни “. Той ще бъде пуснат в употреба и ще се стопанисва от Общината.
Финансовата прехрана на спортните уреди и зали в града е напълно за сметка на Община Сливен. Над 30 спортни клуба получават финансиране, което е увеличено с 20 % по отношение на миналата година.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР