София. Всеки в началото на кариерата си се сблъсква с

...
София. Всеки в началото на кариерата си се сблъсква с
Коментари Харесай

Как да подобрите процеса си на работа като дизайнер

София. Всеки при започване на кариерата си се сблъсква с разбирането, че би трябвало да умее да се оправя с всичко самичък. Това може да го накара да се опасява да задава въпроси и да търси противоположна връзка, с цел да не се усъмни някой в качествата му на способен експерт. Това, несъмнено, може единствено да навреди на работата му, оповестиха от пресцентъра на СофтУни . Дизайните могат да се окажат недоизпипани или да не са съобразени с всички вероятни обстановки. Тези неточности не значат, че дизайнерът не е добър, а че просто би трябвало да загърби егото си и да търси отговори на всички вероятни въпроси, с цел да откри решение на казуса, пред който е изправен.

Подхождайте към всеки проблем с манталитета на новак
Да, егото ви няма да хареса това. Колкото по-малко се вършиме, че знаете всички решения, толкоз по-лесно ще стане за вас да започнете да задавате верните въпроси. Бъдете като колекционер, който събира разнообразни гледни точки. Старайте се да сте отворени и бъдете налични за хората и концепциите им. Така ще насърчите постоянни работни взаимоотношения, построени върху доверие и съпричастност.
Не забравяйте, че работата на дизайнера не е да знае вярното решение през цялото време. По-скоро работата му е да отхвърли догатките си и да потърси всички способи, по които може да бърка. Тогава работа му е да събере цялата информация, от която се нуждае, с цел да стигне до верният резултат.

Винаги искайте противоположна връзка
Самостоятелната работа няма да ви води до прозренията, от които се нуждаете, с цел да проектирате качествени артикули, тъй като няма по какъв начин сами да видите слепите си точки. Винаги ще ви липсва нещо. В най-хубавия случай ще пропуснете отлично решение. В най-лошия случай ще пропуснете значимо ограничаване, което може да съсипе целия план.
Сътрудничеството е умеене, което в никакъв случай не може да бъде усъвършенствано, само че всяка връзка е извънредно скъпа. Установете доверие и съпричастност, като насърчавате заинтригуваните страни, плануваните консуматори и целия продуктов екип да споделят своята визия за казуса и решението.

Бъдете окей с грешките си
Щом някой пристигна при вас с рецензия, не го приемайте персонално. В началото може да е малко по-трудно, защото за всеки е мъчно да одобри рецензия. Важно е да разграничите рецензията, ориентирана към продукта и рецензията, ориентирана към вас. Невъзможно е да покриете всичко и никой няма да го чака от вас.
Не забравяйте, че можете да бъдете буйни и горди от работата си, само че не се привързвайте към нея. Не избягвайте от противоположната връзка поради вероятността да сгрешите. Всъщност приемете, че постоянно грешите и потърсете доказателства за това. Колкото по-малко се идентифицирате с работата си и колкото по-отворени сте към други гледани точки, толкоз по-добра става работата ви.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР