София. Времето ще е предимно слънчево, максималните температури ще бъдат

...
София. Времето ще е предимно слънчево, максималните температури ще бъдат
Коментари Харесай

НИМХ: Времето ще е предимно слънчево, максималните температури ще бъдат между 16° и 21°

София. Времето ще е най-вече слънчево, оптималните температури ще бъдат сред 16° и 21°. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) . По-значителна облачност още от сутринта ще има над североизточните региони, а след обяд над цялата страна ще има краткотрайни нараствания на облачността. Само на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа до сдържан вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 16° и 21°, по-ниски по Черноморието. Вечерта от запад облачността ще се вплътнява и през нощта в Западна България ще завали дъжд, в планините над 2000 метра – сняг. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за април, само че денем ще се намалява.
Над Черноморието ще има забележителна облачност, само че без превалявания. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 12-13°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Над планините ще доминира слънчево време, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд, над 2000 метра – слаб сняг. Ще духа сдържан вятър от юг, по билата - от запад. Максимална температура на височина 1200 метра към 10°, на 2000 метра – към 2°. Вечерта над масивите от Югозападна България облачността ще се вплътни и през нощта против вторник на доста места ще превали.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР