София. Впечатлени сме от постиженията на Китай в икономическото развитие,

...
София. Впечатлени сме от постиженията на Китай в икономическото развитие,
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев разговаря със заместник-председателя на Националния комитет на Политическия и консултативен съвет на китайския народ Джан Цинли

София. „ Впечатлени сме от достиженията на Китай в икономическото развиване, превъзмогването на бедността, повишението на благосъстоянието на големи пластове от популацията, ограниченията за възстановяване на околната среда и контрола върху замърсяването, а по този начин също и усилването на ролята на нововъведенията. “ Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден на „ Дондуков “ 2 беседва със заместник-председателя на Националния комитет на Политическия и съвещателен съвет на китайския народ Джан Цинли, оповестиха от прессекретариата на президента . Посещението му съответствува с отбелязването на 70-тата годишнина от определяне на дипломатически връзки сред България и Китайската национална република.
Между България и Китай има отлични политически връзки, основаващи се на обичайно другарство, взаимно доверие и почитание, бе общото виждане на двамата по време на срещата. В хода на диалога президентът Радев означи, че България неотменно се придържа към правилото за „ Един Китай “.
„ България поддържа самодейността „ Един пояс, веднъж ” и желае да бъде част от нея посредством построяването в страната на инфраструктурни планове “, уточни президентът като добави, че България също по този начин интензивно способства за развиването на Инициативата за съдействие сред Централна и Източна Европа и Китай във формат „ 17+1 “ и я преглежда като допълнение към връзките ЕС-Китай и всеобхватното стратегическо партньорство ЕС-Китай.
Президентът Румен Радев напомни, че по време на визитата на министър-председателя на Китайската национална република Ли Къцян у нас на 6 юли предходната година двамата са се обединили към концепцията в София да бъде основан център за проучване на съвместимостта на европейските и китайските правила. Целта му е да се координират бъдещите планове в сфери от съвместен интерес сред Европейски Съюз и страните от Централна и Източна Европа, както и да се посочат оптималните пътища за осъществяване на китайски вложения в района в сходство с разпоредбите и правилата на Европейски Съюз.
„ Ще поставим старания по всички взаимни начинания, с цел да подтикваме практическото съдействие в другите сфери “, това съобщи по време на срещата Джан Цинли. От своя страна президентът Радев уточни, че използването на подобен изчерпателен метод в двустранните връзки ще докара до задълбочаване на търговско-икономическото съдействие и увеличение на китайските вложения у нас.
В хода на диалога беше разисквано и разширението на съдействието в областите на образованието, културата и земеделието. „ Пряка самолетна линия сред София и Пекин би спомогнала за усилване на туристическия продан и свързаността сред нашите другарски нации “, посочи Румен Радев пред своя посетител.
По време на срещата президентът Радев възобнови поканата си към президента на Китайската национална република Си Дзинпин да посети България в комфортно за него време.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР