София. Впечатлен съм от способностите на нашите военни инженери. Видях

...
София. Впечатлен съм от способностите на нашите военни инженери. Видях
Коментари Харесай

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов пред 55-и инженерен полк-Белене: Впечатлен съм от способностите на нашите военни инженери

София. „ Впечатлен съм от качествата на нашите военни инженери. Видях високо равнище на професионализъм “, съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов през днешния ден, 23 юни, след следените демонстрации на качества в 55-и инженерен полк-Белене. Рота от състава на полка извърши задания за обезвреждане на невзривени бойни муниции и за устройване на противодесентни заграждения.

„ Инженерните качества са доста нужни и в спокойно време, когато приказваме за битката за превъзмогване на следствията от бедствия и повреди, а във военно време – без инженерните ни формирования не можем да осигурим подвижността на нашите съществени формирования и контрамобилността. В една отбранителна интервенция инженерните формирования са от голямо значение, по тази причина фокусът би трябвало да пада както върху бойните формирования, по този начин и върху тези за обезпечаване “, безапелационен бе адмирал Ефтимов.

Той акцентира, че задачата на визитата му в Белене е била да посети сбора, отдаден на военноинженерното обезпечаване и да се запознае с опциите на 55-и инженерен полк, с проблематиката и мотивацията на персоналния състав. Адмирал Ефтимов уточни, че персоналният състав прави всичко допустимо да поддържа наличната остаряла техника и да употребява нейните благоприятни условия.

Началникът на защитата се спря и на някои наблюдения, които е открил на място. „ Не бих могъл да приема с лека ръка някои неща – стартират ремонт на хранителния блок и преустановен на заключителната му фаза. В него има отлични условия, а завършването на този ремонт ще докара до внезапно повишение на качеството на живот в гарнизона “, съобщи той. Адмирал Ефтимов уточни също, че е установил, че от 66 жилища от фонда на Българската войска, тук единствено към 20 се употребяват, а останалите се нуждаят от ремонт. Той бе безапелационен, че ще предложи на министъра на защитата незабавно да бъде приключен този ремонт. „ Тези хора заслужават подобаващи условия. Да се служи тук не е леко, ето по тази причина отношението би трябвало да бъде уместно “, съобщи началникът на защитата.

Той акцентира, че е срещнал персоналния състав на полка с разчитите за възнагражденията, създадени в Министеството на защитата и подадени към Министерството на финансите. „ Надявам се да се реализира актуализацията на бюджета и тези планове да станат действителност “, означи адмирал Ефтимов.

„ 55-и инженерен полк поддържа общоприетите формирования, като при тях заради особеностите на географския регион най-често извършва задания формированието за дейности в зимни условия. Те поддържат също и формирования за дейности при наводнения, както и за евакуация на персоналния състав при повреда в „ Козлодуй “. Оборудвани са тъкмо, колкото и другите формирования в Сухопътните войски. Добре подготвени са и се оправят чудесно “, съобщи командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Той акцентира, че вследствие на доста старания е приключен един план за инженерните формирования. Получената техника обезпечава подвижност и контрамобилност. „ В главния план на Сухопътните войски също са включени 4 вида инженерни машини, които покриват целия набор от изпълняваните задания “, добави генерал-майор Попов.

„ Днес наблюдавахте единствено дребна част от опциите на полка. Сами се уверихте в професионализма на хората “, безапелационен бе командирът на 55-и инженерен полк полковник Иван Тишков. Той уточни, че съществува дефицит на фрагменти, най-основно на офицери, в равнището „ пълководец на взвод “. Във формированието продължава подготовката на сержанти, с цел да могат те дейно да се приближат до осъществяването на тези отговорности.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР