София. Водолазите от състава на Сухопътните войски ще проведат водолазна

...
София. Водолазите от състава на Сухопътните войски ще проведат водолазна
Коментари Харесай

Водолазите от Сухопътните войски повишават подготовката си

София. Водолазите от състава на Сухопътните войски ще проведат водолазна подготовка от през днешния ден, 24 юли, до 4 август, оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата. Подготовката ще бъде за работа на море и потвърждаване/придобиване на съществени водолазни квалификации и ще се организира във военно формирование 54 950 – Бургас. В сбора вземат участие военнослужещи от военни формирования 28 880 – Белене, 44 200 – Стара Загора, 54890 – Казанлък и 34 410 – 9 – Варна. Непосредствен началник по подготовката и провеждането на водолазния лагерен общ брой е капитан Даниел Маринов, а началник на водолазните спускания - старши лейтенант Димитър Маринов от военно формирование 28 880 - Белене.
Военнослужещите ще отработват задания според програмата за подготовка на инженерните подразделения. Тя включва организация на водолазните спускания в разнообразни условия и правила за изпълнение; практическо втурване и изплуване с въздушно водолазно снаряжение; втурване от плаващо средство; подводни инженерни работи; способи и начини за търсене на потънали предмети и аварирала техника и осъществяване на извършения за сигурност под вода. Планирано е взаимно мероприятие на тематика „ Провеждане на занятия по разузнаване и неутрализиране на невзривени муниции и взривни работи под вода ” с привличане на преподаватели от Национален боен университет „ Васил Левски ”, за придобиване на дееспособност.
Лагерният общ брой ще приключи с изпити в намерено море, които военнослужещите ще преминат пред водолазно-квалификационна комисия от военно формирование 54 950 - Бургас.
Провеждането на взаимни занятия и учения е значима част от повишението на подготовката, усъвършенстването на уменията и обмяната на опит на водолазите от състава на Сухопътните войски. Високата подготовка и уменията им добити през годините и затвърждавани в хода на водолазните лагерни сборове подсигуряват сполучливото осъществяване на сходни задания в разнообразни обстановки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР