София. Внесохме изменения в Закона за ветеринарномедицинската дейност, касаещи увеличаването

...
София. Внесохме изменения в Закона за ветеринарномедицинската дейност, касаещи увеличаването
Коментари Харесай

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Внесохме изменения в Закона за ветеринарномедицинската дейност, касаещи увеличаването на санкциите при свободно пускане и разхождане на кучета

София. Внесохме промени в Закона за ветеринарномедицинската активност, касаещи увеличението на глобите при свободно стартиране и разхождане на кучета без мотив и на нападателни без намордник. Това сподели националният представител от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред публицисти, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .
" Вчера с сътрудници от нашата парламентарна група направихме предолжение за изменение на Закона за ветеринарномедицинската активност, касаещи увеличението на глобите при свободно стартиране и разхождане на кучета без мотив, както и на такива без намордник за нападателните. Бих желала да кажа, че това са вид публични връзки, които засягат доста хора. Не единствено притежателите на кучета, само че и жителите, изключително тези с дребни деца ", сподели Атанасова. Тя регистрира, че през последните седмици обществото е станало очевидец на фрапантни случаи на набези на кучета върху хора. " Дори се стигна до трагични произшествия със гибел на човек. Смятаме, че това ще е дабат, от който обществото ни има потребност ", разяснява още Атанасова. Депутатът от ГЕРБ разяснява, че е добре да се чуят мненията на специалисти, Неправителствени организации и жители. По думите й единствено за няколко часа, откакто беше импортиран законопроектът в деловодството на Народното събрание, към нея са се обърнали представители на Неправителствени организации с най-различни оферти от най-различен темперамент. Атанасова разясни, че част от тях са във връзка с наказания за общините, които не управляват притежателите на кучета, с чипирането на домашните любимци, с разпоредбите и изискванията за приютите, със наказания за общините за неспазване на наредбите за ограничението на популации, за противозаконните развъдници. " Изглежда, че тематиката би трябвало да бъде на дневния ред на обществото. Очаквам преди съвещанието на отрасловата водеща комисия, може би другата седмица, всички заинтригувани страни да пратят мнения, с цел да можем да вземем положителни и правини решения. Стараем се да защитим публичния интерес. Разбира се, без да ощетяваме притежателите на домашни любимци ", уточни Атанасова.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР