София. ВМРО изпрати писмо до кандидатите за президент и вицепрезидент,

...
София. ВМРО изпрати писмо до кандидатите за президент и вицепрезидент,
Коментари Харесай

ВМРО отправя 5 въпроса към претендентите за президентството, чиито отговори да помогнат на българите да направят своя избор на втори тур

София. Вътрешна македонска революционна организация изпрати писмо до претендентите за президент и вицепрезидент, достигнали до балотаж. Това оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация . В документа се насочат пет въпроса към кандидатпрезидентските двойки на Румен Радев - Илияна Йотова и на Анастас Герджиков - Невяна Митева.

„ За нас, нашите членове и симпатизанти и за всички български жители е значимо да чуем Вашето мнение по някои значими за страната ни въпроси. Обръщаме се към Вас с гледище по време на дебата да изразите мнението си по следните тематики “, написа в писмото.

Въпросите са:
- При какви условия бихте били „ за “ започване на договаряния с Република Северна Македония за участие в Европейския съюз? Склонни ли сте на проверка на Договора за другарство и добросъседство сред България и Македония и на Декларацията на Народното събрание, призната на 10 октомври 2019 година?
- Бихте ли наложили несъгласие на законодателство, което узаконява еднополовите бракове или еднополовото общуване?
- За или срещу „ Зелената договорка “? Какво е мнението Ви за реализацията на плана „ Белене “ и нови мощности в АЕЦ „ Козлодуй “?
- Смятате ли, че би трябвало да се върне наборната военна работа?
- Подкрепяте ли концепцията за разширението на президентските пълномощия и в случай че да, в каква посока?

„ Убедени сме, че давайки отговор на тези въпроси, ще помогнете на българските гласоподаватели да вземат своето осведомено решение кой претендент да поддържат на втори тур на изборите за президент и вицепрезидент “, приключва писмото.

Агенция „ Фокус “ разгласява без редакторска интервенция цялостния текст на писмото с въпросите, отправени към претендентите:

До
Г-н Румен Радев и госпожа Илияна Йотова,
кандидати за президент и вицепрезидент на Република България
До господин Анастас Герджиков и госпожа Невяна Митева,
кандидати за президент и вицепрезидент на Република България

Уважаеми претенденти,
Достигането до втори тур на изборите за президент и вицепрезидент приказва, че Вие сте спечелили в най-голяма степен доверието на българите, което от своя страна носи огромна отговорност. Затова и с неспокойствие чакаме дебата сред Вас, който ще се състои в Българска национална телевизия на 18 ноември.
За нас от Вътрешна македонска революционна организация, за нашите членове и симпатизанти и за всички български жители е значимо да чуем Вашето мнение по някои значими за страната ни въпроси. Обръщаме се към Вас с гледище по време на дебата да изразите мнението си по следните тематики:
• При какви условия бихте били „ за “ започване на договаряния с Република Северна Македония за участие в Европейския съюз? Склонни ли сте на проверка на Договора за другарство и добросъседство сред България и Македония и на Декларацията на Народното събрание, призната на 10 октомври 2019 година?
• Бихте ли наложили несъгласие на законодателство, което узаконява еднополовите бракове или еднополовото общуване?
• За или срещу „ Зелената договорка “? Какво е мнението Ви за реализацията на плана „ Белене “ и нови мощности в АЕЦ „ Козлодуй “?
• Смятате ли, че би трябвало да се върне наборната военна работа?
• Подкрепяте ли концепцията за разширението на президентските пълномощия и в случай че да, в каква посока?
Убедени сме, че давайки отговор на тези въпроси, ще помогнете на българските гласоподаватели да вземат своето осведомено решение кой претендент да поддържат на втори тур на изборите за президент и вицепрезидент.

С почитание:
Национален изпълнителен комитет на Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР