София. Визия за България е алтернатива на управлението на България

...
София. Визия за България е алтернатива на управлението на България
Коментари Харесай

Крум Зарков, БСП: Нужна ни е икономика, която да работи за хората, които произвеждат, а не за няколко акционери

София. „ Визия за България ” е опция на ръководството на България и главен ключ в икономическата опция, която предлагаме, са кооперациите – като качествено различен вид на стопанска система. Не стопанска система, която работи за няколко далечни акционери, а такава, която работи за хората, които създават. Това сподели след срещата с управлението на Народно събрание на ТПК зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Крум Зарков, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия Българска социалистическа партия . Той добави, че по време на срещата са открити доста допирни точки сред „ Визия за България ” и задачите на ТПК. " Трудово-производителните кооперации освен интегрират, само че и основават работни места и създават освен артикул, само че и взаимност, по тази причина диалогът с тях е доста значим ”, сподели още Зарков. Той добави, че при започване на септември ще бъдат основани работни групи, за бъде разискван настоящият Закон за хората с увреждания и цялата нормативна рамка, която визира кооперациите в България. „ Чакаме тези закони да дойдат в Народното събрание, с цел да можем да внесем и нашите оферти ”, добави Крум Зарков.
„ Знаково е, че първата огромна среща, която вършим, е с Народно събрание на Трудово- производителните кооперации, тъй като един от главните детайли в създадената от нас „ Визия за България ” е общественото предприемачество и обществената стопанска система ”. Това сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия Деница Златева. Тя добави, че кооперативното придвижване е един от главните стълбове за развиването на тази стопанска система. „ С ТПК имаме доста общи тематики, свързани с дебата за интеграцията на хората с увреждания и смяна на нормативната база. Обсъдихме и съдействието, което имат общини с кметове на Българска социалистическа партия с ТПК, което е ползотворно ”, сподели още зам.-председателят на левицата. Деница Златева добави, че ще има още работни срещи с ПКТ във връзка с законодателната активност там, където се пресичат вижданията на двете страни, както и във връзка с доста аспекти на Визията – опазване на здравето, обучение, стопанска система.
„ България има обичаи в кооперативното придвижване. В рамките на Европейски Съюз кооперациите са главен мотор на обществената стопанска система. Този капацитет не се употребява задоволително у нас, по тази причина и на срещата през днешния ден декларирахме, че страната би трябвало да бъде по-активна в поддръжката си за обществената стопанска система ”. Това изясни ръководителят на Народно събрание на ТПК Стилян Баласопулов Той добави, че завършекът на интеграцията на хората с увреждания е точно в обществената стопанска система и по тази причина с представителите на Българска социалистическа партия е разискван главно този аспект от „ Визия за България ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР