София. Вицепрезидентът Илияна Йотова посети Дома на ветераните на културата

...
София. Вицепрезидентът Илияна Йотова посети Дома на ветераните на културата
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна със заслужили културни дейци в Дома на ветераните на културата и изкуствата

София. Вицепрезидентът Илияна Йотова посети Дома на ветераните на културата и изкуствата в София. Това оповестиха от прессекретариата на президента . От демографската рецесия в България през политиката със сънародниците ни в чужбина до нуждата от повече просвета и нематериалност – този необятен кръг от тематики разискаха Илияна Йотова и заслужилите културни дейци.
Създаден през 50-те години на предишния век, домът е единственият по рода си в България. В момента в него живеят 12 души – писатели, режисьори и сценаристи, публицисти, артисти, цирков актьор, дейци на музикалното изкуство.
Дейците на културата и изкуствата споделиха моменти от богатия си житейски и креативен път. Проф. Иван Терзиев описа по какъв начин 10 години е чакал премиерата на кино лентата си „ Селцето “. Цигуларката Златка Ганева, която дълги години е работила в Тунис, посочи високия престиж на българските дейци на културата и изкуството в чужбина. Цирковият актьор Панайот Ставрев – Понко показа огорчението си от равнището на цирковото изкуство в България през днешния ден.
„ Днес сякаш не е по този начин съвременно да се приказва за просвета “, означи вицепрезидентът. Илияна Йотова се обърна към домакините си с думите: „ Толкова доста можем да почерпим от Вашия опит “.
Специални благодарности за положителното отношение и безрезервност насочиха културните дейци към шефа Галина Алтимирска и екипа на дома.
По мотив настъпващите Коледни и Новогодишни празници вицепрезидентът подари с персонално посвещение на всеки от ветераните на културата и изкуствата книга на актуален български създател. „ Вашето наличие и контактът ни с Вас е задоволителен подарък “, означи Панайот Ставрев – Понко.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР