София. Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева прие генералния директор

...
София. Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева прие генералния директор
Коментари Харесай

Вицепремиерът Екатерина Захариева се срещна с генералния директор на Агенцията за атомна енергия на ОИСР Уилям Магууд

София. Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева одобри генералния шеф на Агенцията за нуклеарна сила на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) Уилям Магууд, който бе на посещаване в България по покана на Министерството на енергетиката. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството .
„ В България съществува политически консенсус по отношение на нуждата от присъединението на страната ни към Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Смятам, че за две години и половина постигнахме доста и сме подготвени за участие в организацията. Надяваме се да получим покана за започване на договаряния в най-скоро време - по опция следващата година “, съобщи министър Захариева
Първият ни посланик показа, че доста скоро българското държавно управление ще сложи публично кандидатурата на страна ни за участие в Агенцията за атомна сила на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Агенцията е междуправителствена организация на индустриализираните страни за шерване и разпространяване на най-съвременните познания в региона на нуклеарната сила.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР