София. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие

...
София. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие
Коментари Харесай

Вицепремиерът Екатерина Захариева прие българските участници в смесената комисия от учени от България и Република Северна Македония

София. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева одобри българските участници в смесената комисия от учени от България и Република Северна Македония, които я срещнаха с резултатите от 4-ото съвещание. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи .
На завършилото през вчерашния ден в Скопие съвещание комисията реализира единодушие по текстове, с които предлага на двете държавни управления да бъдат празнувани взаимно светите Климент Охридски и Наум Охридски, както и цар Саумил като забележителни персони в общата ни история от времето на средновековната българска страна.
Министър Захариева благодари на съпредседателя на Комисията професор Ангел Димитров и сътрудниците му за постигнатото досега и акцентира значимата роля на работата им за прочита на общата история на двете страни.
„ Дълготрайно другарство се крепи на здрави основи “, уточни Екатерина Захариева.
В срещата взе участие и вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.
Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и просветителните въпроси бе основана по силата на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР