София. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева подчерта

...
София. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева подчерта
Коментари Харесай

Вицепремиерът Екатерина Захариева: Работим активно за противодействие срещу антисемитизма и проявите на нетолерантност

София. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева акцентира ролята на България за противопоставяне на антисемитизма и деянията на назадничавост по време на среща с делегация на Националната коалиция в поддръжка на евразийското еврейство (НКПЕЕ), оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи .
„ България се гордее с обстоятелството, че е пълновръстен член на Международния алианс за възпоменание на Холокоста. Нашето държавно управление работи интензивно за противопоставяне против антисемитизма, ксенофобията и езика на ненавист. Ние сме търпелив народ, потвърдил в годините, че другите общности могат да живеят в мир и съгласие “, съобщи Екатерина Захариева в диалог с представителите на НКПЕЕ, водени от ръководителя на организацията Даниел Рубин.
Пътищата за попречване на всевъзможни тип прояви на назадничавост бяха измежду главните тематики на срещата, като акцент бе подложен върху работата с младежите. От основно значение за предварителната защита е и незабавната реакция от страната на институциите при всеки един случай, акцентира вицепремиерът Захариева.
Даниел Рубин благодари на българското държавно управление за ограниченията, които подхваща в битката против антисемитизма. „ Вашите дейности ни вдъхват вяра – освен за района, само че и за Европа като цяло “, сподели той.
Гостите подчертаха, че България освен е приела през 2017 година дефиницията за битката с антисемитизма, само че и я ползва. Същата година българското държавно управление назначи и народен координатор за битка с антисемитизма – заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, който също участва на срещата.
„ Благодарни сме за поддръжката, която България оказва на еврейската общественост. Хората тук от генерации се усещат интегрирани в обществото. Благодарим особено и на българското държавно управление за това “, сподели Марк Левин, основен изпълнителен шеф на НКПЕЕ.
Сред тематиките на диалог бе и обстановката на Балканите, като министър Захариева акцентира добросъседските връзки на България със заобикалящите я страни и напъните на българското държавно управление за тяхното задълбочаване като поръчител за сигурност в района.
Националната коалиция в поддръжка на евразийското еврейство е американска неправителствена организация, чиято съществена функционалност е подкрепяне на евреите и еврейските общности в Източна Европа и Евразия. НКПЕЕ има деен ангажимент в района на Източна Европа и Евразия от 1971 година, работи в тясно съдействие с държавни и неправителствени организации и прави наблюдаване на деянията на антисемитизъм в района.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР