София. Високите резултати на българските младежи в сферата на информационните

...
София. Високите резултати на българските младежи в сферата на информационните
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Високите постижения на българските програмисти ни дават надежда, че в бъдеще нашата икономика ще се базира на знанието

София. Високите резултати на българските младежи в областта на осведомителните технологии, математиката и програмирането ни дават вяра, че в бъдеще стопанската система ни ще се базира от ден на ден на знанието. Това съобщи президентът Румен Радев на гала на „ Дондуков “ 2, на която бяха отличени спечелилите от финалния кръг на Международния конкурс по програмиране CodeIT, оповестиха от прессекретариата на президента . Държавният глава беше хазаин на церемонията по награждаването и патрон на заключителния стадий на надпреварата.
Президентът връчи премията на Мартин Копчев, ученик на Природо-математическата гимназия „ Акад. Иван Гюзелев “, гр. Габрово, който завоюва първото място в Международния конкурс по програмиране CodeIT 2018 година. В състезанието се включиха младежи с интерес в математическите логаритми и спортното програмиране, а до финала тази година доближиха участници от България, Сърбия, Хърватия и Република Македония.
„ Вашите резултати ни изпълват с вяра и горделивост. Българските участници съставляват страна с население от седем милиона и все пак спорят за призовите места със международни сили в осведомителните технологии като Съединени американски щати, Русия и Китай “, съобщи в приветствената си тирада към спечелилите и гостите на събитието президентът.
Държавният глава благодари на уредниците и всички сътрудници на интернационалното съревнование за поддръжката и за това, че подтикват интереса на младежите към информатиката. „ Вие работите по един извънредно безапелационен метод за мира, стабилността, свързаността, другарството и партньорството в нашия район “, акцентира Румен Радев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР