София. Вие определяте облика на нашите градове, от Вас зависи

...
София. Вие определяте облика на нашите градове, от Вас зависи
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова при откриване на академичната година в Университета по архитектура, строителство и геодезия: Вие определяте облика на градовете, Вие сте бъдещето ни

София. Вие определяте образа на нашите градове, от Вас зависи достъпа до националните ни курорти, Вие проектирате местата за настаняване, само че най-много Вие сте бъдещето на страната ни. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при разкриване на академичната 2019/2020 година в Университета по архитектура строителство и геодезия (УАСГ), оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма .
Тя поздрави бъдещите архитекти и инженери на България на тържествената гала, открита с Националния химн и закрита със студентския- Gaudeamus Igitur дружно с проф. доктор инж. Иван Марков, ректор на УАСГ, проф. Славейко Господинов - зам.-ректор на УАСГ, Радосвет Радев, ръководител на УС на БСК, инж. Здравко Здравков, основен проектант на София и други изтъкнати преподаватели и експерти.
През предходната година Министерството на туризма подписа съглашение за съдействие с УАСГ, ние доста разчитаме на всички Вас, обърна се министър Ангелкова съм студентите и преподавателите. Експертите от компетентност „ Геодезия “ и техните умения са основни за активността на министерството в ръководството на морските плажове. Геодезическите заснемания на линиите са наложителни в работата ни. Очакваме да ни изберете и като място за реализация, и като консултанти и сътрудници, уточни министърът.
Тази година близо 3000 младежи ще се обучат в другите специалности и степени на подготовка в Университета за архитектура, строителство и геодезия. Около 750 са студентите, които ще прекрачат прага на университета за първи път.
Пожелавам Ви на добър час, бъдете горди, че сте част от един от най-престижните висши образователни заведения у нас, сподели министър Ангелкова.
„ През 1942 година в разгара на Втората международна война България открива Технически университет, оттогава мислим за бъдещето “, означи в приветствието си проф. доктор инж. Иван Марков, ректор на УАСГ. И добави, че ученици на УАСГ през днешния ден осъществят 87% от строителството и над 90 на 100 от инфраструктурата у нас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР