София. Входящият поток на регистрираните в Дирекция Бюро по труда“

...
София. Входящият поток на регистрираните в Дирекция Бюро по труда“
Коментари Харесай

Живко Янакиев, Дирекция „Бюро по труда“ – Бургас: Входящият поток на регистрираните в Дирекция „Бюро по труда“ през март е 669 души

София. Входящият поток на записаните в Дирекция „ Бюро по труда “ (ДБТ) – Бургас през месец март е 669 души. Това Живко Янакиев, шеф на ДБТ – Бургас, по време на конференция, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . По думите му 600 са новорегистрираните безработни, а 69 са тези с възобновена регистрация. „ За съпоставяне с предходния месец февруари – те са със 117 души по-малко. Прави усещане напълно дребната разлика в броя на записаните спрямо месец март 2018 г, както и това, че новорегистрираните са с 6 души повече. В съпоставяне с първото тримесечие на 2018-а година техният брой е повишен с 328 души “, означи Янакиев. Той добави, че изходящият поток, т. е. - броят на отпадналите от регистрация през март, е 1035. „ В тази тенденция се следи нарастване по отношение на месец февруари с 199 души. Това е напълно за сметка на хората, почнали работа – 511 души “, добави Янакиев. По думите му записаните работни лица към края на месеца са 4159 души, което е със 134 души по-малко, спрямо месец март миналата година. „ Броят на записаните за тримесечието е с 265 индивида по-малко спрямо този през 2018 година “, добави Янакиев.
Той сподели още, че нивото на безработицата към края на месец март в Бюро по труда – Бургас е 3.6 %, а това за региона на Община Бургас е 3.1 %. „ За съпоставяне – нивото на безработицата за страната е 5.93 %. С напредването на сезона този брой ще се усилва от ден на ден “, сподели още шефът. По думите му декларираните свободни работни места към края на месеца са 1571. „ Същественото, е че над 95 % от предлаганите позиции са свързани с туризма и неговата сфера на активност “, добави още Янакиев. Според него при младежите до 29-годишна възраст се следи позитивна наклонност. „ Досега относителният дял на записаните в региона беше по-голям, в сравнение с този за страната. От тази година този брой е по-малък от междинния за страната. Това се дължи значително на ограниченията, плановете и стратегиите, които се осъществят, ориентирани към работодателите за наемане на младежи “, уточни още Янакиев.
Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР