София. Вече шест часа никой не обръща внимание на случващото

...
София. Вече шест часа никой не обръща внимание на случващото
Коментари Харесай

Георги Свиленски, БСП: Шест часа никоя институция не обръща внимание на инцидента в Овча купел

София. Вече шест часа никой не обръща внимание на протичащото се и за следващ път сме очевидци на безспорното безхаберие и безучастие на държавните институции ", съобщи зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски на брифинг на мястото на случая в " Овча купел ", където сутринта кола пропадна в свлачище на строителен обект и жителите се разминаха с огромна покруса. Това оповестиха от пресцентъра на партията . Свиленски разясни, че живущите са обезпокоени и никой от тях не е схванал да има представител на ДНСК или на общината, който би следвало да бъде на място и да вземе някакво съответно решение. " Имаше опит за изваждане на пропадналия автомобил в строителния обект, което е опит за прикриване на доказателства по произшествието, защото нито от Министерство на вътрешните работи, нито от районното кметство имаше представители ", акцентира Свиленски. " Не може просто да бъде казано на хората, че всичко е " ОК ", на същите тези хора, които тази вечер, обезпокоени, ще се приберат по домовете си ", означи Свиленски. " Призоваваме за най- важното- в случай че прокуратурата счете, че има някакво нарушение- било то по документите на градежа, било то по укрепването му или по дейностите след случая, да бъдат подхванати съответните ограничения ", заключи Георги Свиленски. По думите му виновните институции би трябвало да вземат ограничения и да кажат на хората- дали ще могат да спят умерено довечера.
" С просто око се вижда, че тук има доста нарушавания на строителните правила ", съобщи пред събралите се националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Петър Витанов. Той изясни, че става въпрос за незадоволителното разстояние от ръба на работещ жилищен блок до ръба на градежа, който по проект е трябвало да е 11 метра, а той е единствено 6; уличното осветяване е в границите на градежа, а той е общинска благосъстоятелност. " Общината е бездействала и е позволила 4 метра нейна повърхност да бъде усвоена от строителя ", разяснява депутатът. Витанов съобщи, че са забележими и непрофесионалните укрепителни дейности. " Най-лошото е, че през вчерашния ден, когато живущите наоколо, са показали тези обстоятелства пред локалната власт- те ехидно са дали отговор, че проблеми няма. Само 24 часа по-късно излиза наяве, че такива в действителност има. Истинско благополучие е, че няма човешки жертви и се е разминало единствено с един паднал автомобил ", заключи Петър Витанов.
" Вчера с жителите, живущи в региона на случая, говорихме с кметицата Семерджиева и тя ни увери, че всичко е изрядно. Днес към този момент тя приказва, че евентуално всичко е наред и евентуално хората са в сигурност ". Това съобщи общинският консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов. Той акцентира, че не е имало публично разискване за този градеж, чиито терен по проект е трябвало да бъде детска градина.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР