София. Вдигането на партийната субсидия на 8лв. не беше изненада.

...
София. Вдигането на партийната субсидия на 8лв. не беше изненада.
Коментари Харесай

Калоян Велчев: Вдигането на партийната субсидия на 8лв. не беше изненада

София. Вдигането на партийната дотация на 8лв. не беше изненада. Това сподели за обзорното предаване „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ Калоян Велчев, посетител в студиото с екип от Студентския клуб по политология към Софийския университет „ Свети Климент Охридски “. Той изясни, че понижението на държавното финансирането на един лев е ощетило множеството от парламентарните партии, само че и те не са съумели да реагират задоволително бързо.

„ ГЕРБ независимо не могат да прокарат още веднъж своето искане. С тях гласуваше само ВОЛЯ. Те нямаха болшинство да остане дотацията от един лев за избор. По този метод напълно естествено се случи това, че дотацията се подвигна. Това е един от дребното случаи в това Народно заседание, в което Българска социалистическа партия не остана в изолираност, а в противен случай – съумя да лидира процеса, въпреки и благодарение на Обединени патриоти. За мен персонално това не е подмолна игра. Това са партийни позиции, които са ясни. Парламентарният развой се случва по този метод. Трябва да има диалог, да се доближи до консенсус сред партиите “, добави политологът.

Калоян Велчев сподели още, че следва преструктуриране в лявото и се чака Българска социалистическа партия да загуби поддръжка за сметка на новопоявили се обединения в спектъра. Според него мощните структури на ГЕРБ ще разрешат оцеляването на партията в дълготраен проект, само че тя няма да има същите позиции след отдръпването на Бойко Борисов.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР