София. Вчерашната буря Фандъкова отнесе видимите резултати на управляващите в

...
София. Вчерашната буря Фандъкова отнесе видимите резултати на управляващите в
Коментари Харесай

Калоян Паргов, БСП-София: Вчерашната буря Фандъкова отнесе видимите резултати на управляващите в София

София. " Вчерашната стихия " Фандъкова " отнесе забележимите резултати на ръководещите в София ". Това сподели водачът на столичните социалисти Калоян Паргов на конференция във връзка проливния дъжд в понеделник по здрач. Едночасовият изобилен дъжд наводни обектите, които са горделивост за ръководството на ГЕРБ в столицата - метростанциите, ремонтираните подлези, НДК и улиците и булевардите в централната част на София. Председателят на групата на социалистите в СОС сподели пред публицистите фотоси на наводнените обекти, правени от жители и споделени в обществените мрежи.
" След като ни осигуриха опция да плуваме с гумени лодки по " Цариградско шосе ", а след това дъждовни капки като патрони пробиха настилката на ремонтирания бул. " Черни връх ", в този момент бурята " Фандъкова " трансформира София във Венеция, напомни Калоян Паргов. - За поредна година ставаме очевидци на управническата отпадналост на ГЕРБ в града ни. Слава Богу, че няма жертви! След всичко това, кметът през днешния ден приказва какво следва да бъде направено. Добре познатият спешен пиар, който омаловажава случилото се, замита го под килима и дава обещание ярко бъдеще. Категорично декларирам, че градът ни няма по какъв начин да бъде ръководен с пиар и с официални проекти за реакция при бедствия и повреди. Затова настояваме за изключителна сесия на СОС. На нея кметът да изясни по какъв начин Столична община обезпечава предварителна защита на жителите против сходни феномени. Защото по публични данни на метеоролозите, бурята в понеделник вечерта не е била нещо извънредно. Ако не потвърди, че в действителност може да ръководи града, да се отдръпна и да ни освободи от личната си стихия! Да остави софиянци да си намерят същински кмет, който да се грижи за тях и проблемите им ".
Калоян Паргов добави, че на изключителната сесия ще упорства кметът да назове ясно и съответно кой каква отговорност носи за наводненията в понеделник. " Искаме да знаем какъв брой са екипите за деяние в спешни обстановки, какви средства са заделени, по какъв начин уведомяват популацията за злополучие. Настояваме да извадят всички проекти за деяние при бедствия и повреди, съобщи той. - Искаме проверка на ремонтите. Защото не може милиони да бъдат вложени в поправки и поправки на ремонтите, а при първия по-силен дъжд обектът да протече, както се случи с НДК, с метростанцията на НДК, на Сердика и на останалите места ".
Друг огромен проблем, който уточни Калоян Паргов, са шахтите и канализацията на София, които не са чистени постоянно и водят до гейзери, като бликналите на централните булеварди в понеделник при проливния дъжд. " В София има 35 000 дъждовни шахти. От тях 854 са тествани, а 229 от тях са с наставления и актове за коригиране, сподели той. - Отговорността за почистването им е поделена сред концесионерите. Затова упорствам компания " Титан " това лято да си свърши работата, за която получава премного средства, и да ги почисти от тиня и отпадъци. А " Софийска вода " да се погрижи за каналите, вместо всяка година да упорства за нарастване на цената на водата на жителите ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР