София. Вчера в Народното събрание започна обсъждането на актуализацията на

...
София. Вчера в Народното събрание започна обсъждането на актуализацията на
Коментари Харесай

Костадин Костадинов, Възраждане: Бюджетът се актуализира набързо – правителството закъсня с внасянето

София. Вчера в Народното събрание стартира разискването на актуализацията на държавния бюджет. След съвещанието на Народното събрание ръководителят на ПГ на Възраждане доктор Костадин Костадинов направи коментар за миналия ден пред жители.

„ Повече от необходимо е да отидем на нови избори. Да се сформира нов кабинет и парламент през месец септември и октомври за идната актуализация на бюджета. Към момента преглеждаме един бюджет, който на думи звучи добре, само че на процедура не е по този начин. Още с приемането на държавния бюджет, в него не беше регистрирана действителната инфлация, която на процедура прави бюджета подправен. Сега актуализираме този подправен бюджет, само че действително инфлацията се повишава и никой не може да предвижда до каква степен ще доближи тя. В този смисъл от парламентарната естрада всичко наподобява наред, само че дайте да забележим на процедура. Днес увеличихме пенсиите, нещо, което трябваше да се случи още с приемането на бюджета, тъй като в този момент действително с тези пари пенсионерите няма да могат да си купят съвсем нищо. Увеличението е „ изядено “ от инфлацията още преди да е получено. Българският пенсионер е човек с достолепие, а това, което му оферират актуалните ръководещи, е насмешка. Дават му нещо, което в действителността е съвсем нищо “, разяснява Костадинов.

Той напомни още за предлагането, което направи „ Възраждане “ в 47-то Народно заседание, и което беше отхвърлено, за понижаване на ставката за Данък добавена стойност на 0% за храните от дребната потребителска кошница, за медикаменти, битовите сметки за ток и вода. Това е мярката, която от политическата организация предложиха тъкмо за подкрепяне на пенсионерите и на хората, живеещи под обществения най-малко. Чрез нея щеше да се усили покупателната им дарба и с парите, които имат, щяха да могат да си закупят повече.

Отхвърлянето на предлагането на „ Възраждане “ против препоръчано нарастване при непрестанно растящи цена е унизителна подигравката на ръководещите с българския пенсионер.
„ Като не може страната да обезпечи пари за пенсионерите, най-малко да не им взема. Нашата мярка за 0% Данък добавена стойност беше отхвърлена. Очевидно е, че държавното управление не се оправя с ръководството на страната. Дори актуализацията на главния закон в страната – Закона за държавния бюджет беше импортирана небрежно и в последния миг. Защо гледаме тази актуализация на 15-ти юни при напън и бързане и оправдания от страна на ръководещите, че няма време? Актуализацията закъсня с 15 дни по виновност на държавното управление. Освен това, предложенията, които дават ръководещите в този момент, ние от „ Възраждане “ ги дадохме при разглеждането на бюджета и те бяха отхвърлени. Същите оферти. Защо не бяха признати? Тогава щяха да са навременни решения, а в този момент са закъснели такива. И най-после ще Ви кажа, българският пенсионер при актуалната инфлация не може да си купи съвсем нищо с това нарастване. Подкрепяме го, тъй като това е единственото, което се предлага сега на хората градили страната.

Но нашите майки и татковци са почтени хора и заслужават почтени старини. Ето за какво след оставката на държавното управление на идващите избори, когато хората дадат доверието си на „ Възраждане “, ще се погрижим всички наши отхвърлени оферти да бъдат импортирани още веднъж, с цел да се одобряват и да работят за хората. Настоящото отношение на ръководещите към българския пенсионер е унизително “, добави Костадинов.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР