София. Възможно е да си измиват ръцете с мен. Това

...
София. Възможно е да си измиват ръцете с мен. Това
Коментари Харесай

Желяз Андреев, обвинен от САЩ за търговия със Сирия: Възможно е да си измиват ръцете с мен

София. Възможно е да си измиват ръцете с мен. Това сподели Желяз Андреев, заплашен от 20 години затвор в Съединени американски щати в предаването „ Добро утро, България “ по Нова телевизия. Американските управляващи желаеха неговото изгонване, тъй като съгласно тях 29-годишният мъж съзнателно е взел участие в скрит план за косвен износ на артикули от Съединените щати до Сирия, без да са имали позволение за това.
Андреев съобщи, че безусловно никой не го е предизвестил, че има ембарго против избрани страни: „ Постъпих във компанията през май 2013-а. Бях служителят на най-ниско равнище. Трябваше да се свързвам с разнообразни компании и да ги запитвам дали имат потребност от авиационни елементи. Не съм подписвал нито един документ, не съм сключвал контракт, не съм виждал нито един от клиентите. Не съм взимал решения, които директно касаят нарушение на ембарго ".
„ Двамата притежатели на компанията и сестра им получиха оскъдни присъди спрямо в началото оповестените в обвинителния акт. Напълно е допустимо сега да става въпрос за измиване на ръце и те да са сключили договорка с прокуратурата в Щатите ".
Преди година негов някогашен сътрудник му споделя, че е прочел в български уебсайт, че против някогашните им шефове и против него е формирано дело. „ Не е прелестно да видите името си в уеб страницата на правосъдното министерство на Съединени американски щати. Свързахме се с българските управляващи, с омбудсмана. От Външното министерство и от Президентството ни дадоха отговор, че не е постъпвало искане за екстрадиция ", описа Желяз Андреев.
Той не е правил опит да се свърже със притежателите на компанията. „ 48 часа моите юристи не бяха позволени до рандеву с мен. Разплаках се, когато рaзбрах за какъв необятен публичен отзив става въпрос ", показа той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР