София. Във връзка с образуваното дело за изнудване на Васил

...
София. Във връзка с образуваното дело за изнудване на Васил
Коментари Харесай

СГП разпита като свидетели Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова

София. Във връзка с формираното дело за изнудване на Васил Божков Софийска градска прокуратура (СГП) осведоми следното:
Днес, 28.03.2022 година, от прокурор и следовател в СГП бяха разпитани в качеството на очевидци Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Това оповестиха от СГП . Тримата се явиха в постройката на СГП и подадоха показания, откакто бяха постоянно призовани предходната седмица.

Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова, както и други очевидци, се разпитват наново, защото осъществените разпити от проверяващ служител на реда при Главна дирекция „ Национална полиция “ са негодни, заради това, че са осъществени от незапознат орган.
Предстои по делото да бъде разпитан още веднъж и министър-председателят на Република България господин Кирил Петков.

Припомняме и че СГП е изготвила предложение до Върховна касационна прокуратура, Отдел „ Международен “, за изпращане на молба за правна помощ до Обединените арабски емирства за разпит посредством видеоконферентна връзка на Васил Божков в качеството му на очевидец, учредена на правилото на реципрочност. Принципът на реципрочност значи, че ОАЕ следва да преценяват дали на база този принцип ще одобряват за осъществяване молбата за правна помощ. Условие за приемането на молбата е и преценката на ОАЕ за допустимост на подобен тип разпит съгласно тяхното законодателство. Единствено по този ред е допустимо да бъдат събрани по закономерен метод свидетелски показания, защото връзка единствено посредством механически начини – Skype, Viber и други, не би породила правни последствия и събраните данни не биха могли да се употребяват като доказателства.
В хода на следствието не престават дейните дейности по следствие посредством разпити и на други очевидци, посредством осъществяване на огледи, приобщаване на документи и други

СГП осведоми регулярно българското общество по отношение на хода на събитията по случая, поради огромния публичен интерес към него и съгласно даденото позволение от наблюдаващ прокурор:

" > https://prb.bg/sgp/bg/news/57163-pressaobshtenie

СГП ще продължи от време на време да дава информация на българската общност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР