София. Във връзка с епизоотичната обстановка в страната относно заболяването

...
София. Във връзка с епизоотичната обстановка в страната относно заболяването
Коментари Харесай

БАБХ организира семинар на тема „Планове за спешни действия, биосигурност и контрол срещу африканската чума по свинете”

София. Във връзка с епизоотичната конюнктура в страната по отношение на болестта африканска чума по свинете (АЧС) и публичната значителност на този въпрос, Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) провежда семинар на тематика „ Планове за незабавни дейности, биосигурност и надзор против африканска чума по свинете ”, който ще се организира през днешния ден от 10.00 часа в София. Това оповестиха от пресцентъра на БАБХ .
По тематиката „ Положението с африканската чума по свинете в България ” ще приказват специалисти от БАБХ. Специален гост-лектор на семинара ще бъде други Стен Мортенсен, шеф на отдел " Здравеопазване на животните " към Служба по опазване на здравето на животните и сигурност на храните в Дания. Той ще изнесе лекции за разпространяването на африканската чума по свинете в Европа, за тактиките и ограниченията за надзор във връзка с АЧС на равнище Европейски Съюз, както и по какъв начин се споделят отговорностите при положение на АЧС в Дания. Във форума ще се включат още представители на Асоциацията на свиневъдите, Асоциацията на индустриалното свиневъдство, свиневъди и развъдчици от свиневъдния бранш в България.
Целта на семинара е да се увеличи информираността на представителите на свиневъдния бранш в страната и обществеността във връзка с заболяването африканска чума по свинете, епизоотичната конюнктура в България и Европа, ограниченията за превъзмогването и недопускането ѝ, биосигурността в свиневъдните обекти, тактиките за предварителна защита и справяне със болестта, реализирането на надзор и практиките в сходни случаи в други страни членки на Европейски Съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР