София. Във връзка с членството на страната ни в международната

...
София. Във връзка с членството на страната ни в международната
Коментари Харесай

Инсп. Чавдар Кочев, „Пътна полиция“: До 15 декември ще тече полицейска операция по контрол на водачите за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества

София. Във връзка с участието на страната ни в интернационалната организация на службите от „ Пътна полиция “ – TISPOL, от през днешния ден до 15 декември стартира профилирана полицейска интервенция по надзор на водачите за шофиране след приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Това сподели контрольор Чавдар Кочев от Отдел „ Пътна полиция “ при Групово дело „ Национална полиция “ по време на брифинг на старта на акция по надзор на водачите за шофиране след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Това е втората такава интервенция за годината.
„ Предишната интервенция се организира през юни месец, когато бяха открити 260 водачи на МПС, които са използвали алкохол и наркотични субстанции “, напомни той.

Във връзка с вчерашния студентски празник са били открити 15 тежки ПТП с водачи, които са използвали алкохол, като няма данни за водачи, управлявали коли след приложимост на наркотични субстанции.
Ще се прави и инспекция за редовността на документите на водачите, за механически обзор и подписана застраховка „ Гражданска отговорност “.

Съветите към водачите в изискванията на мъгла, каквато има през последните дни, са да се демонстрира по-голяма нерешителност на пътя.
„ Вече се кара при зимни условия, заран температурите са ниски, има мъгла и формиране на поледици, които водят до тежки последици при несъобразителност от страна на водачите “, добави контрольор Кочев.
Наказанията за шофиране в нетрезво положение варират според от използването на алкохол.
„ От долната граница от 0,5 промила до 1,2 е прекъсване на автомобила и лишаване на регистрацията, административно глоба от 500 до 1 000 лв. и отнемане на лидера от правоуправление от 6 месеца до 1 година, като от 1,2 към този момент сме в хипотезата на Наказателния кодекс, като там според от тежестта на нарушаването може да се стигне до отнемане на независимост от 5 години “, напомни инспекторът.
Теодора ПАВЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР