София. Въпросът за обезпечаване на средства за подготовката за експлоатация

...
София. Въпросът за обезпечаване на средства за подготовката за експлоатация
Коментари Харесай

Министър Виолета Комитова договори с министър Асен Василев 1,5 млрд. лева за АПИ

София. Въпросът за застраховане на средства за подготовката за употреба на републиканските пътища през зимния сезон 2021/2022 година дискутираха на среща в Министерство на регионалното развитие през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова и министърът на финансите Асен Василев. На нея бе контрактувано да бъдат обезпечени нужните за зимно разчистване на републиканските пътища през идния зимен интервал 100 млн. лева Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството .

Министър Комитова изиска от министър Василев да бъдат обезпечени 1,5 милиарда лева за Агенция „ Пътна инфраструктура “ и получи уверени, че средствата ще бъдат заложени при подготовката на идващия държавен бюджет. Сегашният бюджет на АПИ е 382 млн. лева Предвижда се той да бъде допълнен с още 1,2 милиарда лева в средносрочната бюджетна прогноза.

В срещата участваха също районните заместник-министри Валентин Граматиков и Захари Христов, управленията и специалисти от Агенция „ Пътна инфраструктура “ и „ Автомагистрали “ ЕАД.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР