София. Важно е с Румъния да се подкрепяме, защото интересите

...
София. Важно е с Румъния да се подкрепяме, защото интересите
Коментари Харесай

Цвета Цветанов, ГЕРБ: Важно е с Румъния да се подкрепяме, защото интересите на сигурността в региона са много по-важни от политическите пристрастия

София. Важно е с Румъния да се поддържаме, тъй като ползите на сигурността в района са доста по-важни от политическите пристрастия. Това сподели на брифинг в Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след среща с Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност на Румъния, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ В рамките на година и половина имахме опция да проведем взаимни съвещания. Тези изнесени съвещания бяха направени в Русе и Букурещ и това даде опция за надграждане на парламентарното взаимоотношение на двете страни по тематика „ Сигурност “. И желая да благодаря на румънските сътрудници, които участваха интензивно на срещата през март в София “, сподели още Цветанов и изясни, че те са подкрепили процедурните правила, които бяха признати, за взаимната група за парламентарен надзор над Европол.
„ От януари 2019 година Румъния поема Председателството на Съвета на Европейски Съюз и за нас е значимо, че това, което успяхме да осъществяваме по време на нашето и към този момент продължава в австрийското, ще продължи и в румънското – тематиката за Западните Балкани. Дадохме оценка и за несправедливостта към България и Румъния за влизането в Шенгенското пространство, тъй като двете страни са покрили условията. За мен е значимо взаимно да се поддържаме за това, до което достигнахме като извод, тъй като дружно сме доста по-силни в сравнение с поотделно. И по тази причина взаимно се поддържаме за всяка районна самодейност, която се осъществя в нашия район “, сподели още Цветанов. Той уточни, че Румъния към този момент извършва своя ангажимент към НАТО за 2% от Брутният вътрешен продукт да е за защита и изпреварва България в извършване на уговорките си за рационализация на румънската войска. „ Г-н Къпрар е от социалистическото европейско семейство, само че ползите на сигурността в района са доста по-важни от политическите пристрастия “, сподели още той.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР