София. В Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон

...
София. В Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Има технология, която може да запази работата на комплекс „Марица изток“

София. В Центъра за стратегически и интернационалните проучвания във Вашингтон приказвах за Стара Загора и за опцията комплексът „ Марица изток “ да продължи да работи без да се заплащат суми, като обезщетения за нездравословните излъчвания и в това време ТЕЦ-овете да не замърсяват въздуха. Това сподели евродепутатът Андрей Новаков, оповестиха от Политическа партия ГЕРБ – Стара Загора .
„ Обсъдих с Джейн Накано, която е водещ специалист в Центъра, технология за хващане на въглеродния диоксид. От нея научих, че на десетина места в света, в това число в Съединени американски щати и Канада, има инсталирани съоръжения както на топлоелектрически централи, по този начин и на фабрики за произвеждане на цимент и стомана “, който е на посещаване в Съединени американски щати. Той посочи, че технологията е нова и се доусъвършенства, само че към този момент дава резултати “, сподели Андрей Новаков. Инвестицията не е дребна, само че ще разреши минно-енергийният комплекс да работи, хората да запазят приходите си, да не се замърсява атмосферният въздух, което ще докара и до икономисване на обилни средства поради нездравословните излъчвания, чиито цени непрестанно порастват.
„ Темата разисках и в Брукингс институт, където разговарях с шефа по енергийна сигурност и смяна в климата Саманта Грос. Не споделям, че новата технология е панацея, само че въобще да не се изследва опцията да се употребява в България, а да се заемем с екзотичната концепция за създаване на цех за акумулатори, звучи най-меко казано – безгрижно “, добави Новаков.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР