София. В София се състоя тържество пред Паметника на парашутиста

...
София. В София се състоя тържество пред Паметника на парашутиста
Коментари Харесай

София отбеляза тържествено Деня на парашутиста

София. В София се състоя празненство пред Паметника на парашутиста за отбелязване на Деня на парашутиста – 18 октомври. Президентът Румен Радев одобри почетния часовой във връзка тържеството по случай Празника на военните парашутисти. С това стартира тържественото отбелязване на празника. Румен Радев приветства военнослужещите във връзка празника. Те му дадоха отговор с мощно " Ура ".
На тържеството участваха още министри, народни представители, вицеадмирал Емил Ефтимов, зам.-началник на защитата, командирът на 68-а бригада „ Специални сили “ бригаден военачалник Явор Матеев, генерали, военни аташета, сержанти, бойци, войни от запаса и посетители на столицата.
Бригаден военачалник Явор Матеев, пълководец на 68-а бригада „ Специални сили “ , съобщи, че 18 октомври 1944 година е началото на един прочут и сложен път, път сложил началото на днешните сили за специфични интервенции на Българската войска. По думите му в дни като днешния ние се прекланяме пред саможертвата на първите, пред тези сложили началото на военния парашутизъм, на парашутните поделения, на днешните сили за специфични интервенции на българската войска. Командирът на 68-а бригада „ Специални сили “ добави, че в дни като днешния отдаваме заслужена респект и на десетките военни парашутисти починали през тези 75 години при осъществяване на служебните си отговорности в спокойно време на територията на страната и отвън нея при присъединяване в задачи и интервенции зад граница. Той уточни, че през днешния ден няма по какъв начин днешните парашутисти, да не се поклонят на някогашните ветерани за техния труд през тези 75 години. Матеев сподели, че днешните военнослужещи съществуват през днешния ден и са тук с помощта на техния труд през годините. По думите му през днешния ден най-големият капитал на специфичните сили на българската войска са днешните мъже и дами от силите за специфични интервенции. Бригаден военачалник Явор Матеев добави, че военнослужещите, там, където ги е изпратила Родината, са потвърдили, че на тях може да се разчита. „ Доказахме, че силите за специфични интервенции се одобряват от политическото, държавното управление на страната, от всички институции като най-силното стратегическо и модерно оръжие на Република България за противопоставяне на актуалните рискови закани “, уточни той. Явор Матеев подсигурява, че това, с което разполагаме като въоръжение и снаряжение, ще даваме най-хубавото от себе си, с цел да бъдем на висотата на нашия лозунг " Там, където другите не могат. Командирът на 68-а бригада „ Специални сили “ Явор Матеев пожела на военнослужещите да бъдат здрави и да живее България.
Виолета СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР