София. В развитието на минната индустрия трябва да се работи

...
София. В развитието на минната индустрия трябва да се работи
Коментари Харесай

Зам.-министър Красимир Живков: Минната индустрия трябва да работи за намаляване на екологичните рискове

София. В развиването на минната промишленост би трябвало да се работи за ефикасното оползотворяване на подземните благосъстояния и получените минни боклуци, трансформирайки ги в запаси. Така даваме гаранция на обществото, че се ползват технологии за понижаване на негативното влияние върху околната среда, както и на икономическите, обществените и екологичните опасности в интерес на печеливши решения. Това сподели зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков в одобрение за професионалния празник на миньора, който се отбелязва през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите . Събитието беше проведено от Българската минно-геоложка камара (БМГК), Научно-техническия съюз по минно дело и синдикатите на миньорите към КНСБ и „ Подкрепа “ в София.
Приоритет в работата на Министерство на околната среда и водите е рационалното потребление на ресурсите като всички тези цели са заложени в Националната тактика за развиване на минната промишленост. „ Работим за намаляването на административната тежест върху бизнеса посредством унищожаване, облекчение, съвместяване и синхронизиране на регулаторни режими. Пример за това са създадените законови предпоставки за съвместяване на процедурите за надзор на огромни повреди по СЕВЕЗО III с процедурите по Оценка на въздействието върху околната среда и по издаване и преразглеждане на сложни разрешителни. Търсим спомагателни благоприятни условия за по-нататъшно усъвършенстване на административните услуги “, увери Живков. Според него световни проблеми, свързани с преразход на сила и естествени запаси, може да се вземат решение единствено със взаимната работа и дълготрайното съдействие сред държавните институции, бизнеса и научните среди в бранша.
Зам.-министърът връчи и една от годишните награди на БМГК – в категорията „ Грижа за природата “. Призът е за „ Асарел Медет “ АД и беше получен от инж. Делчо Николов, изпълнителен шеф и член на управителния съвет на сдружението.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР